søndag 8. november 2009

Sydamen Mona

Etter at det forrige syprosjektet mitt føltes ganske mislykket, både arbeidet underveis og det ferdige resultatet, var ikke selvtilliten min på topp hva gjaldt sying lenger. Allikevel bestemte jeg meg for å forsøke å sy en tredje meitai. Denne gangen en som skal gis bort i gave.
Jeg måtte jo benytte sjansen til å gjøre noe "fornuftig" siden Daniel har vært syk, og at vi derfor har holdt oss hjemme hele helgen. Jeg bestemte meg for å gjøre visse endringer hva gjaldt utforming og syteknikk sammenliknet med den forrige meitaien.

Denne gangen hadde jeg visst hellet med meg, og jeg må si meg meget fornøyd :D Da jeg sydde fast magestroppen, tenkte jeg: "jeg har jo ikke gått tom for undertråd på et eneste upassende sted en gang". Jeg hadde vel såvidt rukket å tenke tanken ferdig da jeg gikk tom for undertråd. Men siden dette var en av de siste sømmene som skulle syes, og det at jeg ellers var meget fornøyd med resultatet, lo jeg bare for meg selv av hendelsen. Jeg har jo blitt en kløpper til å skifte undertråd også, så like etter var meitaien fiks ferdig.

Den personen som skal være så heldig å få en MYE finere meitai enn den jeg har selv, pleier ikke å lese bloggen min. Hvis noen andre vet hvem den er til; Hysj, hysj, for jeg skal ikke gi den bort riktig enda ;)

Daniel fikk lov til å være prøvekanin. Her med hodestøtten opp


Og med hodestøtten ned. Hvis dere synes at den ser litt stor ut, så er det korrekt. Det har jeg gjort med vilje, for at den skal vare lenge.


På innsiden har jeg sydd på en applikasjon som jeg har laget selv. Dermed kan meitaien brukes begge veier.


Daniel syntes ihvertfall at den var fin :D

13 kommentarer:

Siv Iren sa...

WOW! Jeg er megaimponert, applikasjon og alt mulig. Dette må du lære meg:D

Elin sa...

Kjempeflott!!!
Jeg får så lyst å begi meg ut på å sy en ny meitai, med noen små endringer, når jeg ser hva du tryller frem :) Men jeg får nok ikke tid til noe sånt før jul frykter jeg...
Hvor langt er panelet på denne meitaien, fra bunn til topp??

Laila sa...

Så flink du er å sy - den vart kjempe fin:) Har så lyst å prøve meg på ein sjølv. Holder på med et aktivitetsteppe, så har liskom sagt til meg sjølv at det må eg bli ferdig med først. Håper Daniel er i bedre form nå. Ha ei finfin veke:)

Karianne sa...

Søren trodde den var til meg jeg, men neida, jeg leser jo bloggen..........

mona sa...

Hihi.. Takk, takk!
Elin: Jeg målte den opp til å være 50 x 45. Så lagde jeg hodestøtten opp derfra igjen. Når jeg måler den fra topp til bunn nå, er den nesten 60 cm.

Marie sa...

Kjempefin!! All grunn til aa vaere stolt,ja!
Zara hadde feber forrige uke, helt opp i 39,7'C, legen mente oerebetennelse, men jeg tror det var tenner, for et par dager senere kom de nedre hjornetennene opp...
Gi Daniel en stor kos fra meg, haaper han foeler seg myye bedre!
Klem klem

Bine sa...

Du er jo så flink!! Bruker du lang tid på å sy en? Skulle jo sydd en selv snart :-S Men egentlig har jeg jo ingen symaskin, haha!

Kanskje man kan betale deg for å sy en? Heehe

mona sa...

Bine: Jeg bruker et par kvelder på å sy en. Har egentlig ikke symaskin jeg heller, men har lånt mamma sin for øyeblikket. Jeg føler ikke at jeg er flink nok til å sy på bestilling da. Da er det jo litt ekstra pinlig hvis den ikke blir heelt perfekt føler jeg :) Hadde jeg vært litt flinkere skulle jeg gjerne ha gjort det!

Elin sa...

Da var den, som jeg trodde, lengre en den jeg sydde. Det er en av tingene jeg skal moderere på neste, høyere nakkestøtte og søm for å lettere kunne brette den ned.

Regni sa...

Så nydelig! Jeg er så imponert over sykunnskapene dine, og lurer på om jeg noensinne ville klart å sy meg en meitai selv. Hva slags stoff bruker du til skulderstroppene? Mottakeren av denne er veldig heldig! Så snill du er. :-)

mona sa...

Regni: Takk, takk! Når jeg klarer det, så kan nok hvem som helst klare det ;) Jeg bruker et tykt og solid bomullstoff fra Åhlens til stroppene. Jeg likte det de hadde der, for det var liksom mykt og godt samtidig som det var solid.

Merete sa...

Så flink du har vært, den er nydelig! Jeg har lysten i meg til å sy selv, men har hverken ork eller evne ;)

Beate Kristine sa...

Bjuuutiful :D
Snakker om talent!