fredag 30. oktober 2009

Mor har sydd meitai... igjen

Da har jeg fullført mitt andre syprosjekt. Mitt første syprosjekt siden ungdomskolen føltes jo såå enkelt, derfor gikk jeg i gang iver og lyst denne gangen.

Jeg begynte med å sy sammen panelet. Da jeg var halvveis på den ene siden av panelet gikk jeg tom for undertråd. Passelig irrirerende, siden jeg ikke hadde lyst til å begynne på en ny runde midt på panelet. Derfor gikk jeg løs med saks og nål for å ta opp det jeg hadde sydd så langt. Jeg angret bittert da det viste seg å være en veldig vanskelig og tidkrevende jobb.
For å gjøre en lang historie kort kan jeg si at jeg gikk tom for undertråd ihvertfall 4 ganger underveis, og alle gangene på dårlige tidspunkt. Den ene gangen fortsatte på mirakuløst vis undertråden i en annen farge, så på en halv stropp har jeg biege undertråd, mens det er sort tråd på resten.

Det å gå tom for undertråd var heller ikke det eneste som gikk galt. Jeg kan nevne at jeg flere ganger hadde sydd langt om lenge, før jeg oppdaget at tråden hadde hoppet av i det jeg begynte å sy. Jeg sydde også den ene stroppen på vranga, sånn at jeg måtte lage en helt ny.
Men den mest irriterende feilen av alle vil jeg si var da jeg fant ut at jeg skulle være kjempelur og feste på en trykknapp på panelet. Sånn at jeg kunne trykke hodestøtten fast når den er brettet ned. Jeg fant en kjempefin trykknapp i syskrinet mitt, og fant frem hammer (hvordan skulle jeg ellers få på plass trykknappen??).
I det jeg slo hammeren ned i knappen slo det meg at dette var en dårlig ide. Og da jeg løftet opp hammeren igjen fikk jeg bekreftet min mistanke.. Den delen som skal trykkes inn i den andre delen (hvis du forstår) var jo trykket helt flat. Altså ubrukelig... Jeg fant frem skrujern for å løsne trykknappen igjen. I det jeg dro til skled den, sånn at jeg lagde et lite hull i pyntestoffet på panelet. Jaja, jeg fikk ihvertfall fjernet knappen igjen.

Da jeg kun hadde igjen å sy på stroppene gikk jeg jammen helt tom for tråd. Så da bar det av sted til panduro for å handle ny tråd. Like før pappaen til Daniel kom hjem fra jobb i dag var meitaien ferdig, puh. Da jeg skulle rydde bort symaskinen brant jeg meg på fingeren i det jeg tok der lyset på maskinen var......

Jeg sitter altså ikke igjen med noen følelse av at jeg skulle valgt en karriere som sydame denne gangen. Og jeg er dessverre ikke heelt fornøyd med resultatet heller. Jeg har notert meg noen småting som skal justere på hvis jeg våger meg ut på et nytt prosjekt ;)

Med hodestøtten ned

Med hodestøtten oppe


Jeg vurderer å sy en applikasjon over der det lille hullet er. Hva synes du om denne?


Eller denne?
Man ser nesten ikke hullet da, det er veldig lite. Men jeg er redd for at det kommer til å rakne mere. Ville du droppet applikasjon, tatt en av de jeg har laget, eller kjøpt en ordentlig fin applikasjon på panduro?

7 kommentarer:

Heidi Margrethe Wangen sa...

Haha, naa maatte jeg humre litt for meg selv her! En ulykke kommer sjelden alene:) Men du klarte det jo straalende fordet. Meitaien ser jo super ut! jeg er mektig imponert:)
Ha en riktig fin kveld!
Heidi.

Bine sa...

Heheh, lett skal det ikke være! Har så lyst til å sy en selv jeg og! Kjøpte meg en, men innså etterpå at jeg kan sy selv - billigere :) Men jeg kan jo ikke å sy, ikke har jeg symaskin heller.

Men fin var den hvertfall din!

Go` helg ;)

Anonym sa...

Kor flink du e Monamor!
Så jo veldig proff ut.
Og Daniel utvikler sæ i rekord fart. Artig å følge med i utviklinga. Vi glæder oss til å se dokker i jula.

Klæm fra ho tante Hilde

Marie sa...

Du assa! Kjempeflink!
Jeg stemmer for det lille hjertet! Saa slipper du at det gaar over soemmen!
Fortsett med syinga! :) Jeg har planer om et sykurs snart, gleder meg!

Guro sa...

Jeg stemmer for et av hjertene dine, kjempefine!! Det undertrådproblemet er velkjent ja... Fytte katta så irriterende. Hvorfor lager de snellene til undertråden så små?!..

Beate Kristine sa...

Nyyydelig! Jeg må fortelle. Satt i sofaen og ser Tom sitter å leser på noe veldig kjent. Jeg har nemlig sydd om 3 nøstebarnbodyer til gensere - og gav Tom oppdraget å fjerne de 3 "halve" trykknappene som satt igjen foran. Jeg spør han hva i alle dager han gjør på bloggen til Mona. Hihi. Tom hadde googlet trykknapp og du kom nesten øverst på google med dine 4 treff. ;)

Ville prøvd å forsterke rundt det litt hullet så du er sikker på at det ikke rekker seg opp mer - og sydd over den øverste applikasjonen som var min favoritt. Synes den stod kjempegodt til panelet. Den nye nakkestøtten ble kjempefin!! Ergelig med hullet :(

mona sa...

Takk for hyggelige tilbakemeldinger!
Beate: Hehe, morsomt at Tom fant bloggen min da :)
Tror jeg går for å sy på det lille hjertet siden det virker som at flest liker det, det var nok min favoritt også.