lørdag 19. september 2009

Om jeg er stolt??

Haha.. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle prøve å sy en Meitai. Siden jeg skulle være hos Daniel sin mormor og morfar fredag kveld og lørdag dag, tenkte jeg at jeg måtte benytte sjansen til å låne symaskinen. Jeg har ikke brukt en symaskin siden vi hadde forming på skolen, så jeg var mildt sagt spent på resultatet.
Jeg fant en idiotsikker oppskrift på nettet, som jeg mener at enhver som forstår hvordan man bruker en symaskin kan lage. I går kveld startet jeg med å klippe ut alle delene jeg trengte, og begynte såvidt å sy. Det var jo utrolig morsomt! Det strømmet på med gode minner (?? ja, de føltes ihvertfall gode nå) fra Marie http://mammabloggfraaustralia.blogspot.com/ og jeg satt med Bernina og Bernette i formingstimene på ungdomsskolen. Jeg tror jeg følte meg like entusiastisk som mormor sikkert gjorde da hun fikk sin første elektriske symaskin, og tanken slo meg at "jeg skulle jo blitt sydame"..
I dag startet jeg opp like entusiastisk. Heldigvis var mormoren til Daniel i nærheten og kunne fylle på med undertrå når det var tomt, og vise meg hvordan jeg skulle tre tråden når den hoppet av. Jeg støtte faktisk på svært få problemer, og bannet bare en gang underveis. Det var da jeg for andre gang hadde sydd nesten hele lengden på en av stroppene, før jeg fant ut at tråden hadde hoppet av da jeg startet. Daniel sin morfar var akkurat i rommet og mente at jeg ikke måtte snakke sånn til symaskinen, for da risikerte jeg at den ville mislike meg og slå seg vrang.
Jeg ble også litt irritert da jeg gikk tom for undertrå, og mormor hadde gått på lekeplassen med Daniel og fetter Kornelius. Men etter å ha prøvd meg frem klarte jeg både å fylle på spolen og hente opp undertråden. Jeg ble så fornøyd med meg selv at jeg måtte spørre Daniel sin morfar om han ikke var stolt av datteren sin.
Etter noen timer var bæretøyet fiks ferdig, og jeg må si at det er lenge siden jeg har følt meg så stolt. Det var nesten så jeg måtte ta den på og gå en tur i nabolaget for å vise den frem (jeg gjorde ikke det altså, men jeg tenkte tanken).

Legg merke til at jeg til og med har festet noen knappenåler!!

Kornelius var den første som fikk prøve å sitte på. Han lo godt da jeg hoppet rundt på plenen og lekte hest..

Daniel er litt forundret. Kanskje han tenkte at "mamma kan da umulig ha laget denne fine greia her!"?


Jeg ønsker meg herved et stort fint hus med hobbyrom og en ny, fin symaskin :)

9 kommentarer:

Anneline sa...

Ååå, så flink du har vært, den var superfin!!!
Er kjempestolt av deg altså, det er virkelig ikke verst! :D

Mina sa...

Så flink du er! Pass på så du ikke bringer skam over oss andre "dødelige" ;) Vil du maile meg linken til den oppskriften??? Kanskje jeg skal prøve meg selv? Hvor mye penger brukte du på stoffet? Jeg har kommet over en her på langhus som selger hjemmesydde (med hette) for 500,-, så jeg lurer på om det er like dumt ;)

Klem

Marthe sa...

Ai ai.. Nå har både du og Anne Marte sydd en hver, så nå kjenner jeg presset! Den var forresten kjempefin, og det ser ut som barna sitter bedre enn det de gjør i en babybjørn!

Renathe sa...

Ååh du er utrolig flink altså! Hvor fant du oppskriften sa du? Og hva/hvordan stoff brukte du ? Jeg låner en KNÆSJ grønn mei tai for tiden.. Skulle gjerne ha valget på noen andre farger ja. Utrolig fin var den<3

mona sa...

Takk, takk :)
Oppskriften fant jeg her: http://tettinntil.no/forumet/showthread.php?t=58306
Kjøpte pyntestoffet på panduro og stoff til stropper på Åhlens.

Marthe: du må nesten sy en hvis du fortsatt skal være med i barselgruppa ;) hihi

Elin sa...

Så flink du har vært!!! Den ble råflott!!

Ser ut som du har funnet samme oppskrift som meg, men jeg har modifisert den litt selv. Syns den var så rett av i nakken så jeg laget panelet litt høyere og avrundet + at jeg foret nakkedelen. Jeg laget også innsving i sidene på min!

mona sa...

Jeg hørte at Siv også modifiserte de hun sydde. Jeg får se om jeg klarer å gjøre den litt mere fancy hvis jeg prøver meg på en til etterhvert :)
Du må legge ut bilde av din på bloggen da Elin!

Marie sa...

Saa flink du har vaert!! Den ble jo kjempefin! Her er det frokosttid, Sophie har ferie fra skolen, saa vi faar se hva vi finner paa... Stranda, kanskje? ;)

Anne-Marte sa...

Superfin! Marthe har presset på seg nå, ja! :-)