mandag 9. november 2009

På bedringens vei

I dag er Daniel heldigvis nesten helt bra igjen :)

Han var mye våken i natt også da, og styret fælt. Det virker som om han setter melka lettere fast i halsen, og hoster til han kaster opp. Det skjedde både i natt og en gang på dagen i dag også.
Nesa hans var også tett, noe jeg tror er årsaken til at han våknet så ofte. Jeg prøvde både saltvann og morsmelk i nesa igjen, uten at noen av delene funket.
Jeg hevet også hodeenden ved å legge en bok under hvert av bena på senga, uten at det virket som han hadde noen effekt av dette. Vi prøvde til og med å suge nesa med en sprøyte, uten at det førte til annet enn at Daniel ble kjempesint. Nå har mor vært og kjøpt en nesesuger, så får vi håpe at den funker som den skal hvis vi trenger den i natt.

Er det ikke rart hvordan man er innstilt på nattevåk når barna blir født? Jeg tenkte på det i morges, siden jeg følte meg helt utenfor pga lite søvn. Jeg var da like mye oppe hver natt den første mnd etter at han var født, men da følte jeg ikke at det var slitsomt i det hele tatt. Jeg følte faktisk at det var skikkelig luksus å bare være oppe for å amme annenhver time, for da sov jeg jo minst en time i strekk innimellom der.
De siste månedene av svangerskapet sov jeg utrolig dårlig. Jeg gikk flere ganger på dagvakt etter å ha sovet ca 4 x 20 minutter, og jeg var oppe og tisset ca 9 ganger pr natt. Det var vel kroppen sin måte å forberede seg til hva som skulle komme. Heldigvis ble det mye mere søvn etter at han var født, i motsetning til hva de fleste skremte meg med ;)

Daniel og jeg har vært og gått en deilig tur sammen Eirin & Helene i dag. Vi droppet svømmingen siden han ikke er helt frisk enda. I ettermiddag har han fartet rundt i lekegrinda si og vært tilbake til "gode gamle" Daniel igjen. Han er veldig opptatt av å leke med ting som står utenfor grinda om dagen, hehe..


8 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så bra han er på bedringens vei!! Det som fungerer best mot tett nese her er kalde saltvannsdråper og nesesugeren etterpå. Det pleier å gjøre susen. Er enig med deg med hva du skriver om nattavåk; kjenner jeg blir veldig trøtt av netter som jeg må opp mer enn en gang, men om jeg hadde hatt slike netter for noen mnd siden hadde jeg følt meg skikkelig uthvilt.

Mariann sa...

Stakkars lille godgutten da, bra han er på bedringens vei... Du har kanskje gjort det allerede, men det kan lønne seg på bygge sengen litt opp på hodesiden, så blir han ikke så tett. Jeg skulle også ønske denne ekstraenergien vi hadde de første ukene etter fødselen varte i ett år, det er helt sykt slitsomt å bli vekket 4-5ggr om natten. Emilie var helt turbo i natt, men det skifter jo ofte, så håper natten i natt blir bedre.

Mari sa...

Så godt at den lille stadig blir bedre. Huff, så fælt når de små sliter:(
Morsomt for en utenforstående å lese det du skriver om nattevåk, og hvordan kroppen/hodet fungerer i forhold til dette - gleder meg til det er min tur likevel jeg!!

Heidi Margrethe Wangen sa...

Heisann! Der fikk du inn linkwithin ser jeg;)
Han er jo saa god lille helten din. Glad for at ha ner frisk og rask igjen!
Ha en fin kveld!

Elin sa...

Så godt at han er på bedringens vei!
Høres ut som han har hatt det samme som William, men også han har vært i bedre form i dag. Heldigvis har både saltvannsdråper og slimløsende fungert her.

Gøril sa...

Så godt å høre at han er i bedre form nå :)

Håper på ei god natt for dere begge, mammaen trenger å sove litt hun også vettu.

God klem

Regni sa...

Så godt at han er bedre nå. :-) Vesla her har også vært forkjølet, det har hjulpet med saltvannsdråper, men når hun nyser kommer det fremdeles snørr. Tar sikkert litt ekstra tid å bli helt frisk når en er så liten og kroppen ikke har vært med på å bekjempe infeksjoner før.

mona sa...

Takk, takk. Og takk for alle gode tips :) Vi hadde dessverre ingen stor suksess med nesesugeren og saltvann i natt da.. Vi får heller håpe at han snart er heelt frisk!
Heidi: Jeg fikk til linkwithin med en gang vet du. Takk for super hjelp!