fredag 7. oktober 2011

En god start


De dagene jeg jobber dagvakt, så leveres lille i barnehagen ca 15 minutter etter at han har stått opp. Vi bare tisser på potte, pusser tenner, vasker ansiktet og kler på klærne, så sitter vi i bilen på vei til barnehagen. Da er han en av de første barna på plass, og de koser seg med felles frokost der. Dette synes jeg faktisk at fungerer veldig fint, selv om jeg selvfølgelig gjerne skulle hatt litt bedre tid sammen han om morgenen. 

Til gjengjeld, så tar vi dette igjen de dagene jeg jobber kveldsvakt eller har fri - da er han sistemann som kommer, sånn i 09.30 tiden. Denne uka har jeg hatt dagvakter hele uka, så da var det deilig å kunne ha en rolig morgen sammen i dag.

I dag slo også mor ut håret og lagde en skikkelig fredagsfrokost. Jeg lagde grove pannekaker (oppskriften finner du her. Bare at jeg bruker rapsolje i stede for smør), og så kokte jeg eplemos som jeg hadde kanel oppi. Den lagde jeg bare helt enkelt; kok eplebåter uten skall i litt vann i ca 5-10 min, hell av vannet, tilsett litt kanel og kjør det i stavmikseren. Da får du sunt og godt syltetøy som er nydelig til pannekakene!

Til meg selv lagde jeg også en deilig iskaffe, av de cappucchino-posene fra nescafe som man får kjøpt på butikken. Jeg bare blander de ut i litt varmt vann, tilsetter et par isbiter og fyller opp resten av glasset med ekstra lett lettmelk. Mmm... Daniel fikk biola til pannekakene, veldig populært det også!


Dagen har jeg selv brukt på å slappe av og lade opp til arbeidshelg. Nå sitter Daniel her og pusler puslespill, mens vi venter på at pappaen til Daniel skal komme hjem fra jobb.

Ønsker alle en fin helg!

1 kommentar:

Ida sa...

Det hørtes behagelig ut:-) her er det stort sett mini som våkner først, så ting tar liksom ikke så kort tid her i gården :-p kanskje det å få han med seg til gangen for å kle på seg tar 15 min. Hehe. Daniel virker som en rolig kar kontra min lille prins-vil-ikke:-D Fin super han har på seg forresten; kjøpte likt sett til V og testet det første gang i dag. Håper det er god kvalitet på tøyet fra PR, så man kan få litt farger inn i ullgarderoben. Fin helg til deg og dine! Klem