tirsdag 15. mars 2011

Grove pannekaker

Daniel har ikke akkurat hatt den beste matlysten den siste uka. Noen få måltider spiser han godt til, og ellers tar han bare et par biter her og et par biter der. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage pannekaker til den lille, for å friste appetitten. Og siden jeg er en nazi-mamma, så prøvde jeg meg like godt på den grove typen..

Oppskriften fant jeg her, og som tilbehør kjørte jeg frosne blåbær og en halv banan i mikseren.
Daniel var strålende fornøyd, og pannekakene gikk ned på høykant. Det så jo så godt ut, at jeg måtte prøve meg på en selv også. Men jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet. Det var ikke det at de ikke var gode, men jeg er nok litt bortskjemt med vanlige pannekaker og ordentlig søtt blåbærsyltetly.. Hihi, ikke si det til Daniel ;)

Hvis noen er interessert i oppskriften, og ikke gidder å klikke seg inn på linken, så kommer den her:

Ingredienser
1 ½ dl sammalt hvete, fin
½ dl havregryn
1 ½ dl hvetemel
¼ ts salt
2 stk egg
5 dl lettmelk
1 ss smør , smeltet

Fremgangsmåte

1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

2. Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.

3. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.


Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.


Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

8 kommentarer:

Størstepia sa...

Så godt det så ut!
Man må "lure" barna litt innimellom ja, tar det trikset jeg også:-)

Håper han blir bedre snart!
Klem fra størstepia

Elin sa...

Her i huset har vi alltid litt grovt i både pannekaker og vafler. Blir litt mer mat da. Men søtt blåbærsyltetøy og bacon er et must ;)

Godt å høre at han spiste litt!
Klem!

Marianne sa...

Den skal jeg prøve! Har hatt dilla på grove scones i det siste så kanskje litt forandring kan fryde ;-) Litt varierende matlyst her og for tiden...! I går musespiste han hele dagen før han hev innpå flere fiskepinner og poteter/gullrøtter til middagen...akk! Som en berg og dal bane å ha barn :-P

*Mari* sa...

He he stakkars uvitende barn... Synes ikke akkurat at middagene til Oliver er så mye å skryte av heller! Nesten så jeg krydrer litt, hehe.. Men sålenge de er fornøyde så er det jo greit! God bedring til gutten din! Klem

Nette´s lille Drømmeverden sa...

Så bra at han fikk i seg mat, ikke noe gøy når de ikke orker å spise mye.
pannekaken så VELDIG god ut, så smart å gjøre den grov.

Jeg selv er nok også den typen som liker den søt;)

God bedring!

Regni sa...

Enig med deg, la det være så sunt som mulig når de små skal spise det. :-) Jeg pleier å mikse litt for frihånd, men et tips til deg som ikke er så glad i å servere mye sukker er å la noen bananer bli supermodne, sånn skikkelig, skikkelig modne, og så bruke det som søtningsmiddel i røra. Jeg bruker også bygg og speltmel i stedet for hvetemel, og har heller oppi rapsolje i stedet for smeltet smør, så steker jeg heller i en liten klatt med smør om det trengs. Og havregryn er også godt å ha oppi. Nå lager jeg ikke store pannekaker av dette, siden de blir så saftige pga bananen, så det holder med små pletter. Serveres uten noe som helst og går ned på høykant - en vinner hos både små og store her i huset! PS. Serverer gjerne disse til lunsj, kvelds eller frokost.

mona sa...

Takk for supert tips, Regni! Skal prøve banantrikset neste gang :)
Jeg leste forresten det med rapsolje i stede for smør for litt siden, så det gjorde jeg om på i de jeg lagde. Jeg burde jo ha skrevet det selvfølgelig!

Ann-Kristin sa...

Nam! Etter at vi prøvde oss på grovisser for eit år sidan lager vi kun det. Godt som niste neste dag også:)