mandag 14. mars 2011

Innedag

I dag har vi innedag her i heimen. Daniel har fortsatt feber, men når han får paracet og ibux, så er han i fin form. Hadde det ikke vært for feberkrampene hans, så hadde jeg nok bare latt han ha feber. Det er jo kroppens måte å bekjempe infeksjonen, og jeg tenker at det sikkert er bra at man blir slapp, sånn at kroppen får hvile.

Når man er hjemme, og igrunn er i ganske fin form, så kan det fort bli kjedelig. For å være ærlig, så frister det veldig å ta han med ut for å leke litt i det fine været. Men det er jo liksom opplest og vedtatt at man ikke skal ut for å leke når man er syk. Pleier alle andre å følge dette? Hva sier egentlig leger og forskning om dette? Jeg må innrømme at jeg ikke helt kan se hva som er så farlig med å være litt ute i frisk luft for å leke, sammentlignet med å være inne hele dagen og leke der.. Ja, så lenge man ikke er alt for aktiv, og ikke fryser selvfølgelig.

I morges var jeg veldig trøtt, siden det ikke ble så mye søvn i natt. Så jeg må innrømme at de første par timene etter at vi sto opp, så lå jeg og halvsov på sofaen her. Daniel fløy frem og tilbake, og kom ut fra rommet med diverse bøker og puslespill. Plutselig fikk jeg også servert en hatt på hodet, som kom fra kassen jeg har satt inn til han med utkledningsklær (den er ikke så veldig full enda, men jeg håper på å fylle den opp etterhvert).
Det er jo så utrolig deilig at han har blitt så flink til å leke selv nå. Hvis han har noen bøker, noen puslespill og litt duplo, så kan han holde på ganske lenge uten at vi trenger å underholde han.

Nå håper jeg bare at han blir frisk nok til å gå i barnehagen i morgen. Hvis ikke tar jeg gjerne imot gode tips til morsomme ting man kan finne på når man har lange innedager :)

7 kommentarer:

Stine sa...

Her går vi ut i frisk luft og sykdomsformen tilsier at vi orker det! Kan da ikke være farlig det, så lenge man tar det med ro og ikke sliter seg ut! Her i huset er det en mer avslappende måte enn å være inne hele dagen ihvertfall!!! For da gires det mer og man merker sykdommen desto mer! Så lenge almennformen er bra sa legen min at det var den beste medisin! Men holder oss unna butikker og andre barn osv da! God bedring til lillegutt!!!

Eva sa...

Tror ikke frisk luft er farlig, men man kan kansje gjøre avslappende ting ute?? Hva med å bli trukket etter akebrett,rattkjelke, traktor etc...

Aktiviteter til innedag ja.... maling, baking (muffins er fint for små barn som fort går lei) piroger og innbakte pølser er også greit, nabbiperler, klippe bilder og lime på ark, hytte under stoler/seng, lydbøker, dvd, ds, skattejakt inne, tegne, spikke, lage fotoalbum/scrapbooking, lage diplomer til kjære familiemedlemmer, skrive brev OG sende pr post til besteforeldre og kjære tanter/onkler,

Er usikker på alder til barnet ditt, men kansje noen av forslagene kan passe????

Håper du får en fin dag i alle fall :)

mona sa...

Takk for gode tips!
Når jeg tenker meg om, så har vi vært ute flere ganger før når han har vært syk. Jeg har bare inntrykk av at mange synes at det er uforsvarlig. Men nå har jeg forhørt meg med mine medsykepleiere på jobb også, og de er også enige med meg. Så da blir det utedag i morgen, hvis han fortsatt er syk :D

Siv Iren sa...

Jeg har igrunn ikke tenkt over det før du nevnte det om at man blir slapp av feber, men det kan jo være noe derfor man skal være inne også tenker jeg. At kroppen trenger mest mulig ro. Frisk luft tror jeg ikke gjør noe, men jeg ville holdt aktiviteten på lavest mulig nivå. Hva med en trilletur?

Gøril sa...

Tror ikke det skader med litt frisk luft, nei.
Det kan vel ofte være godt å få litt miljøforandring.
Tilde har ofte feber og er langt fra slapp, da har vi gått ut en liten tur, så hun ikke kjeder seg ihjel inne.
Legen min mente det var sunt. For små barn får ofte feber, uten at de trenger å være så syke.
Og det er ikke frisk luft som gjør de syke heller.
Alt med måte.

God bedring forresten, og kos dere ute i morgen.

heidi sa...

Så fint jeg kom over bloggen din i dag, etter en laaang dag inne med lillegutt på et og et halvt år. Han hadde feber, men han var superslapp, så å ut å leke var ikke aktuelt. Men det er ikke lett å finne på noe inne hele dagen heller. Helst ville han bare sitte på mammas fang å se på tv stakkars. Men er han bedre i morra skal jeg jammen ta han ut selv om han har feber....

Mariann sa...

Stakkars dere.... nå holder det vel med feber og sykdom i heimen....
Og jeg er enig med de fleste her- frisk luft er nok veldig sunt :)
GOD BEDRINGSKLEM fra oss :)