tirsdag 10. november 2009

Sviskemos


Siden flere av mine venninner har vært interessert i oppskrift på sviskemos, tenkte jeg at jeg skulle legge den ut på bloggen.
Jeg har brukt to forskjellige oppskrifter; en med svisker og aprikos, og en med svisker og eple. Det er kjempelett å lage, og supert å ha i fryseren. Jeg har fryst det i myke isterningbrett fra ikea og trykket det over i en boks som de oppbevares i. Jeg bruker gjerne en terning i kveldsgrøten, eller gir et lite sviskemåltid hvis magen er hard ;)

Oppskrift nr 1 (som jeg fant på bloggen til Siv); Svisker og aprikos

1 pose svisker uten stein
1/2 pose tørkede aprikos
6 dl vann (1 liter hvis du vil lage sviskesaft i tillegg.)

Kok i 15 min, tøm av vesken over i f.eks et litermål. Mos svisker, aprikos og tilsett væske til passende konsistens (jeg brukte stavmikseren). Det som er igjen av væske kan brukes som sviskesaft (kan være lurt å sile gjennom en tesil hvis det skal drikkes fra tutekopp, så ikke småbiter setter seg fast). Fryses i små beger eller i isbitformer, alt etter hvor mye du vil ta opp om gangen.


Oppskrift nr 2 (som er fra bloggen meg - meg - meg ... og mine); Svisker og eple

En pose svisker uten sten
Ca like mye epler

Fjern skall og kjærnehus fra eplene. Det er ikke spesielt nøye med fordelingen av sviske/eple - men ca like mye.
Fordel sviskene i bunnen av kjelen, legg eplebitene oppå. Hell over vann så det nesten dekker alt (bruker så lite som mulig for å få så lite næringstap som mulig). Kok i ca 10 minutter (sjekk at sviskene begynner å løse seg opp bittelitt). Bruk kokevannet til å spe ut mosen og mos med stavmikser (eller det du har tilgjengelig).

3 kommentarer:

★ Heidi ★ sa...

Saa bra! Dette har jeg faktisk ikke brukt noe sarlig til A. Han har aldri tröbbel med magen, men uansett er jo svisker godt og lurt aa putte i gröten:)
Takk for tipset!
Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Disse får vi prøve oss på etterhvert. Småen er bare 3 mnd (i dag!), så vi er fremdeles kun på morsmelk.

Godt å lese at Daniel er mye bedre nå. Det er så tøft når de små er syke. Fikk dere noe dreis på nesesugeren? Viktig å holde for det andre neseboret når man bruker den - mange vet ikke det ;)

¤ Mini&moi ¤ sa...

Så bra at Daniel er bedre og for en flink mamma han har som syr så fint bæretøy! Jeg har ikke tatt i en symaskin siden håndverkstimene på u-skolen.Har så lyst til å begynne å sy selv, men må nok først begynne å jobbe igjen så jeg får råd til en maskin;-)
Ha en fin kveld videre!