tirsdag 10. november 2015

15 måneder


I dag har minstemor vært på helsestasjonen for 15 mnd kontroll og vaksine. Hun har gjort et lite hopp på vekstkurven, både for høyde og vekt, så nå er hun 9235 gram tung og 77,5 cm lang. Ellers så tror jeg at hun er forholdsvis gjennomsnittlig når det kommer til utvikling. 
Jeg merker godt at hun krever mer om dagen, og at hun er mer aktiv enn hva hun har vært tidligere. Hun er høyt og lavt dagen lang, og klatrer på stoler, sofaer, bord eller andre ting. 

Hun elsker å høre på musikk, og danser gjerne litt eller tramper takten med foten. Ellers så er hun glad i bøker og kjører gjerne litt rundt med gåbilen. Men hennes største lidenskap tror jeg må være dyr. Hun blir så utrolig ivrig hvis det kommer en hund, katt eller et annet dyr forbi oss når vi er ute. Og hun vil veldig gjerne hilse på. 

Hun snakker ikke så mye enda, men lager mange dyrelyder. Hun sier tittei, mamma, pappa, der og den. Og hvis vi legger godviljen til så sier hun kanskje hei, hade, takk, værsågod og noen andre små ord også. Men hun er tydelig på hva hun ønsker, og gjør seg forstått ved å rope og peke. 

Storesøsknene er hennes største forbilder, og hun løper gjerne etter de rundt i huset. Hvis de hoier og roper, så gjør hun det samme. Og hun elsker hvis de vil lese med henne, bygge duplo med henne eller leke andre leker som hun får lov til å være med på. 

I matveien kan hun være ganske sær. Hvis hun ikke vil ha det som serveres så spiser hun ikke selv om hun er sulten. Og det gjelder selv når det serveres noe som hun vanligvis liker.. Det hun ikke vil ha som ligger på tallerkenen det kastes ofte bare på gulvet. Dessuten så vil hun helst stå på tripptrappstolen, så hvert måltid går med til å si 100 ganger at hun må sette seg ned. Vi har forsøkt med seler, men hun bare dro seg ut av selene også. Heldigvis så vet man jo at sånne ting plutselig er over uansett. Men jeg er jo litt redd at hun skal deise i gulvet før den dagen kommer..


Om natten så sover hun stort sett igjennom nå. Hun legger seg i 19.30 tiden og sover ofte i ett til kl 05. Da tar vi henne gjerne inn til oss, sånn at hun ikke skal vekke de andre to. Men det er ikke så ofte at hun sovner noe mer etter det. På dagtid så sover hun en formiddagslur som gjerne varer i rundt to timer. Det er deilig for meg, som da gjerne kan få gjort en hel masse.

Ellers så synes jeg at hun er i en morsom alder nå, og hun er mye blid og fornøyd om dagen. Hun elsker at vi tuller og tøyser med henne, og tuller gjerne litt selv også. Verdens fineste lille minstesøster!

Ingen kommentarer: