mandag 12. oktober 2015

Som julekvelden på kjerringa


Etterhvert som barna blir større, så streifer man stadig innom nye faser. Vi trodde vel egentlig at vi var ferdige med trass etter tre-fireårsalderen, men nå har vi oppdaget at det er noe som heter seksårstrass også. Jeg må innrømme at det kom som julekvelden på kjerringa her i heimen. Jeg kan ikke huske å ha hørt om det i det hele tatt. Men når vi lufter diverse opplevelser med venner, så viser det seg at vi slettes ikke er alene om å oppleve en ny type trassperiode rundt skolestart. Og hvis man googler "seks års trass", så kommer det jaggu opp mange artikler om det også.

Jaja, det er i det minste godt å vite at man ikke er alene om å ha barn som plutselig viser seg fra nye og kanskje ikke så alt for sjarmerende sider til tider! Er det kanskje flere som har opplevd det samme?

2 kommentarer:

Petrus og Petrine sa...

Da jeg gikk på ærerskolen så lærte vi at i seksårsalderen så er barnet i en god vekstperiode, de kan bli klumsete, ikke få til det de har klart tidligere, ( som å kneppe knapper, finmotoriske ting etc) og synet er i forandring. Det kan føre til at barn i seksårsalderen er avhengig av bevegelse, at de er litt urolige og kan være oppfarende.. Detvar en av argumentene mot skolestart for seksåringer, - det at de ikke har ro og ikek føler mestring i utgangspunktet, Så ja, jeg har hørt om frustrerte seksåringer. Det kan komme ti uttrykk på ulike måter.

Pepperkakefjellet klatrer sa...

Dette kom overraskande på oss også da storebror var rundt fem og eit halvt. Plutseleg var det som å få ein liten tenåring i hus, og ungen som aldri før hadde vore sint, var no så ilsint at han holdt på å sprekke! Vi snakka med barnehagen om det, og googla oss fram til at joda; dette var heilt normalt! :) Heldigvis varer det ikkje så lenge om gongen, også går det til slutt over!