mandag 14. september 2015

Utslett


Utslett er noe barna ofte kan få i forbindelse med diverse virussykdommer, og det er ikke alltid like lett å finne ut hva det kommer av. Du har liksom de typiske, som stort sett er forholdsvis enkle å diagnostisere, som den fjerde barnesykdommen og vannkoppene, mens andre ganger kan det komme utslett som man aldri finner årsaken til.
Her i huset går jeg jo og venter på at minstesøster og storebror skal få vannkopper. Så da lillesøster hadde begynt å få prikker på kroppen for et par daget siden var vi rimelig sikker på at det var vannkoppene som hadde meldt sin ankomst - selv om de ikke lignet så mye på vannkopper. Men utover dagen i dag har jeg begynt å bli helt sikker på at dette ikke er vannkopper allikevel, men noe annet. Det er litt vanskelig å få utslettet frem på mobilbildet, og det er mer utslett foran enn hva det er på ryggen, men man får jo en viss idè. Det er også forholdsvis mye utslett nedover begge bena, men i ansiktet er det bare det som synes på bildet her. Formen ellers er fin, hun er bare litt småforkjølet.

Så hva skal man gjette at dette er da?? Jeg er veldig usikker.. Men jeg holder kanskje en knapp på den femte barnesykdommen eller pityriasis rosea. Er det kanskje noen som har hatt likt utlett på sine barn?

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jeg hadde pityriasis rosea for et par år siden, og tror ikke det er det. Elveblest?

Iwona sa...

It looks like an allergic reaction, some contact dermatitis, maybe wool allergy or laundry detergent allergy?

mona sa...

Takk for innspill :) Se gjerne oppdateringen i neste innlegg!
Jeg er enig i at det ligner elveblest og allergisk reaksjon! Jeg ga henne allergimedisin i tilfelle det var noe sånn, siden hun har diverse allergier. Men jeg føler meg rimelig sikker på at det var den femte barnesykdommen denne gangen. Det er visst flere fra barnehagen til storesøster som har hatt lignende utslett den siste tiden også, så det er tydeligvis noe som går.