tirsdag 15. september 2015

Den femte barnesykdom


Jeg har jo klødd meg litt i hodet de siste dagene over utslettet til minstemor. Det begynte med et småprikkete rødt utslett på ryggen, før det ble til et ganske kraftig utslett over mesteparten av kroppen som minnet litt om elveblest. Men nå som utslettet er på retur fikk det et veldig marmorert utseende, noe som visstnok er veldig typisk for den femte barnesykdom. Så nå føler jeg meg rimelig sikker på lillesøsters diagnose.
Jaja, jeg som har gått og ventet på vannkoppene, og så kom den femte barnesykdom snikende inn fra sidelinja. Nå ser det ut til at storebror har fått vannkoppene da, så de kommer vel til minstesøster snart også. Godt å kunne krysse av noen flere ting på lista (og godt at mor i huset er hjemmeværende for øyeblikket)..

2 kommentarer:

Synnøve C. Samsøe sa...

Hei, var du hos lege å fikk noen bekreftelse på hva dette utslettet var? Jenta vår har nettopp fått sånn her, i etterkant av småprikkete utslett som hun hadde nå i 4 dager før, og 3 dager av de med feber. Blek, slakk og dårlig humør. Men hun har ikke hatt sånne knallrøde kinn og sånn.

mona sa...

Hei! Vi var ikke hos lege og fikk bekreftelse på hva det var, men jeg følte meg ganske sikker på at det måtte være den femte barnesykdommen. Hun hadde heller ikke røde kinn og blekhet rundt leppene. God bedring til din lille!