torsdag 17. september 2015

Småbarnsforeldre og sykefravær


Før jeg fikk barn var jeg så og si aldri borte fra jobb. Det var stort sett bare den ene gangen i året hvor jeg lå med omgangssyken, ellers var jeg sjelden så syk at jeg måtte holde meg hjemme. Jeg husker flere ganger hvor jeg lurte på hvorfor i alle dager disse småbarnsmødrene var så mye borte fra jobb; "Hæ, borte nå igjen??? Er det mulig??". Så ble jeg jo etterhvert småbarnsmor selv, og da begynner man liksom å skjønne greia..

Altså, nå vil jeg gå så langt som å si at småbarnslivet egentlig ikke er veldig forenelig med full jobb hos både mor og far! Alt går jo, men det er vel ikke tilfeldig at mødrene før i tiden gjerne tok seg av hus, hjem og barn, mens fedrene var ute og jobbet!?
Jeg må bare si at jeg er lykkelig for at alle tre barna har fått vannkopper nå som jeg uansett går hjemme. Hvor kjipt hadde det vel ikke vært å begynne på jobb i august, og knapt vært innom jobben før man dag etter dag ringer og sier at man ikke kan komme på grunn av syke barn.. Det er så utrolig deilig å slippe og ha dårlig samvittighet for at man ikke kan komme på jobb! Og det er så utrolig godt å kunne ha rolige dager her hjemme når man natt etter natt blir holdt våken av urolige barn!
Forresten, så hadde vi sikkert ordnet med barnevakt og/eller overlappet hverandre med å komme litt senere eller dratt litt tidligere på jobb dersom jeg jobbet. Så hadde det endt med at vi ble totalt utslitt, siden barna gjerne holder oss våken store deler av natten når de er syke og man aldri ville fått tid til å hvile. Der har vi vært før, og det er absolutt ikke noe å trakte etter!

Så poenget mitt er vel bare ALL ÆRE TIL SMÅBARSFORELDRE I FULL JOBB! De som ikke har vært der selv aner ikke hva man snakker om...

2 kommentarer:

Anne-Helene sa...

Helt enig med deg! Å være foreldre er mye større og altomfattende enn man kan forestille seg før man får barn. Tre syke barn og to i full stilling høres vanvittig masete og utmattende ut.

Trine Orholm sa...

Enig med deg! Full jobb på begge med de søte små er utfordrende!
Her måtte vi snu i døren i barnehagen i dag... Oppdaget prikkene på storebror sa jeg skulle si ha det! Husker du hva jeg sa i går? Nå var det så fint, for nå hadde vi hatt en hel uke på jobb snart! Ingen syke barn eller voksne. Også fikk vi vannkopper i hus i dag... Vi har jo ventet på dem da, men litt ubeleilig var det nå likevel... Jobb er jo en ting (masse fravær på både mor og far hittil i høst), men vi er visst ikke ønsket på cruisebåten om ikke lillebror også har fått vannkoppene (og de har tørket ut) før vi reiser... Typisk! Nå krysser vi fingre og tær for ar bursdagsbarnet skal få vannkopper ( stakkars!) i løpet av helgen for å ha noen sjans i det hele tatt... Jaja! Man kjenner jo at en lever!
Ha en fin (sykdomsfri!) helg med dine fine!