tirsdag 25. august 2015

Barnehagestart


Mange små har begynt i barnehagen for første gang de siste ukene. Her hadde vi bestemt oss for at lillemor skulle begynne i barnehagen etter nyttår. Både fordi det er siste gang jeg har muligheten til å gå hjemme, og fordi vi ønsker at storebror skal få en rolig start på skolen. Planen var å søke plass til minstemor nå og utsette plassen til nyttår, slik at vi var sikret plass til henne.

Nå har vi endret planene litt. Det begynte med at vi faktisk ikke fikk plass til henne i barnehagen, ettersom kommunen ikke (!) har søskenprioritet. Jeg fikk også beskjed fra barnehagen om at det kun ble to ledige plasser etter nyttår, og at to eldre barn også hadde søkt fra da. Dermed så var vi ikke var sikret plass da heller. Derfor begynte vi å titte litt på muligheten for at jeg kunne gå hjemme i et helt år til.

Så da sier jeg bare "Hurra for kontantstøtten!!". Nå har vi nemlig funnet ut at vi tror at vi skal klare oss selv om jeg tar ett års ulønnet permisjon. Dette ved å motta kontantstøtte, spare penger på barnehage og sfo, samt at jeg kan jobbe litt vakter som sykepleier og ta litt fotooppdrag. Ja, og så må vi selvsagt stramme inn på hva vi bruker penger på.

Jeg er jo egentlig glad i å jobbe jeg altså, men herreminhatt så deilig det skal bli å gå hjemme her i ett år til!!! Minstemor og jeg skal nok få det fint, og så er det utrolig deilig for familielogistikken når jeg ikke jobber turnus.  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra for deg! Jeg skal også være hjemme et år med mitt tredje og siste barn. Jeg skal sjekke ut mulighetene for at hun kan gå litt i park, tror ikke det har betydning for kontantstøtten, men sikker er jeg ikke. Ellers håper jeg å få til litt babysang og bading. Har du noen konkrete planer eller tips?

mona sa...

Takk for hyggelig hilsen! Jeg har faktisk ingen konkrete planer, men erfaringsmessig så pleier ukene å fylle seg raskt opp med diverse allikevel :) Kos deg masse med det siste året hjemme med minstemann!!