onsdag 28. januar 2015

Belønningssystemer


Noen ganger kan det være kjekt med bellønningssystemer, om det er noe man ønsker at barna skal bli flinkere til. Vi kjørte en runde i sommer, og da hadde vi stor suksess med storebror. Men storesøster var muligens litt liten enda, da hun var 2,5 år. Nå kjører vi i gang en ny runde, med andre mål, så får vi se om hun følger lettere med nå som hun straks er tre år.
I sommer lagde jeg disse skjemaene, som barna selv syntes at var veldig fine. Vi printet de ut og hang de utenfor døra på badet, og så fikk de klistremerker enten etter spesielle hendelser eller om kvelden før leggetid. På hver lille pakke fikk de en liten ting - en bitteliten figur fra ebay, en liten eske med fargeblyanter eller lignende. Veldig kjekt med barn som gjerne ønsker seg klistremerker og som teller seg ned til den lille overraskelsen!


Er det flere som har hatt suksess med belønningssystemer?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Mona
Jeg har stor tro på belønning/ skjemaer for å få til endringer. Fint og kunne fokusere på at de klarer det, framfor å fokusere på det som ikke fungerer. En god metode å lære på, synes jeg. Brukte det mye på Vilde og Birk også. Pleide også å lage "lommepengeskjemaer" for utført husarbeid.
Lykke til!
Klem fra TanteHilde