lørdag 10. januar 2015

Bedre liv

Sponset innlegg

Tenker dere over hva vi får i oss av miljøgifter i hverdagen?? Visste dere at vi har ca 40 ganger mer miljøgifter i kroppen vår enn hva de hadde for 60 år siden? Jeg leste faktisk en artikkel om dette senest i dag, på VG+. Nå klarte jeg ikke å finne artikkelen igjen, men jeg anbefaler alle å lese den. Forskerne er bekymert for hva cocktailen av alle miljøgiftene vil gjøre med oss etterhvert, og mener at dette går ut over befruktningsevnen vår og kan føre til sykdommer som f.eks kreft.

Selv prøver jeg å være bevisst i hverdagen, og jeg er spesielt bevisst når jeg kjøper produkter som kommer i kontakt med barna. Jeg bruker f.eks. alltid tørrservietter til bleieskift her hjemme, og kjøper kremer og oljer som ikke inneholder hormonskadelige stoffer og parabener. Jeg vasker også alle nye klær før vi bruker de, siden de sier at klærne ofte inneholder rester av miljøgifter når de er nye. Visste du at man bør vaske nytt sengetøy to ganger før man tar det i bruk? Det står til og med på pakken når den kommer fra butikken.
Her i Norge er det jo ganske strenge regler for innhold av miljøgifter i produkter. Men allikevel så hører man jo stadig om at de finner både klær, leker og andre produkter som selges i butikkene som inneholder mye høyere verdier enn hva som er lovlig her i landet. Jeg skulle likt å gå over alle lekene til barna med et sånt apparat, og kastet ut alt som inneholder for mye dritt. Spesielt skeptisk er jeg til leker som er kjøpt på ebay, og som ikke er fra kjente leverandører. Jeg har tidligere kastet leker som jeg vet at er kjøpt nettopp der, og som jeg har sett at barna har tygd på. Barna putter jo det meste i munnen, ihvertfall opp til en viss alder.


Jeg har alltid vært bevisst på hva jeg bruker av vaskemidler her i huset også, og prøver å ikke bruke mer enn det som er nødvendig. Nå har jeg vært så heldig å få prøve noen økologiske produkter fra Better Life de siste ukene. Og hva er vel bedre enn miljøvennlige produkter som virker like bra som vanlige vaskemidler? Produktene har bitt en stor hit i USA, og har nettopp kommet hit til Norge. Selv er jeg overbevist, og har allerede overtalt naboen til å prøve de også.


Jeg synes at det er en god følelse å vite at det ikke er rester etter vaskemidler med skadelige kjemikalier på gulvet hvor barna kryper rundt eller andre steder i huset. De skadelige stoffene får man jo i seg over alt; i maten man spiser, produkter man smører på kroppen, klær, møbler osv. Så da er det jo fint å kunne begrense det der man enkelt kan styre unna.

Deler av innlegget er skrevet i samarbeid med Gacella

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visste du da at blåbær inneholder parabener? ;)
Jeg er også bevisst på mye, men akkurat det med parabener syns jeg er veldig overdrevet. Jeg lurer veldig på de nye konserveringsmidlene som de bruker istedetfor parabener.. Hva skjer om 10 år når de har forsket på de? Og de verste parabenene er tatt bort fra produktene og mange produsenter velger nå å bruke mange forskjellige parabener, men i små mengder. Synergieffekt gjør at man trenger veldig lite av hver. Jeg fortsetter å bruke produkter med mange parabener og velger bort produkter med nye konserveringsmidler som ikke er testet godt nok ut enda.

Fortsatt god helg!

Klæm fra Marianne og guttan i Larvik.

mona sa...

Visste ikke at blåbær inneholder parabener, nei. Men som deg, så er jeg også skeptisk til nye stoffer som brukes isteden og som ikke er godt nok utprøvd enda. Har faktisk vurdert å kjøpe rene oljer osv og lage krem selv. Haha, det er jo en jungel der ute! Da hadde man ihvertfall visst nøyaktig hva det inneholdt, og at det ikke var noe man ikke vil ha i de..

God helg til dere også!!

nullfiresyvni sa...

Jeg er nok midt på treet flink til dette. Jeg bruker stort sett hårprodukter til meg selv (sjekk oway-helt fantastiske produkter som bla auster har), hudprodukter til ungene som er uten farlige/men med naturlige stoffer. Jeg sjekker også alltid om lekene er BPA-frie. Har også kastet flere leker der det har vært usikkert. det er ikke krise om de tygger på en og annen sånn leke, men mine barn har konstant ett eller annet i munnen. Jeg tenker også mye på produktene vi skyller tilbake til naturen. Naturlige vaskemidler vil ta bedre vare på miljøet vårt, ikke bare familien. Dobbeltbra det altså.