søndag 28. desember 2014

En smak av banan


Minstesøster har fått sine første smaksprøver nå i julen. Vi snakket jo litt om å la henne få smake på noe annet enn morsmelk på julaften, men da ble det visst ikke til at hun fikk noe. Men på lille julaften fikk hun smake litt banan, og i dag fikk hun noen skjeer med avokado. Bananen strakte hun seg etter for å få mer, mens avokadoen var hun litt mer skeptisk til i dag. Mest gøy var det nok for storesøsknene, som syntes at det var stor stas at lillesøster skulle få smake på noe mat. Begge måtte selvsagt få prøve seg på å gi henne en liten skje. Storesøster må forøvrig øve seg litt om hun skal mate lillesøster mye, sånn at lillesøster slipper å få hele skjea ned i halsen - haha.
Det er jo litt gøy når de kan begynne å smake på ting. Men jeg ser gjerne at hun klarer seg på morsmelk en stund til, sånn at vi slipper å måtte legge inn måltider i løpet av dagen riktig enda. Det er jo så lettvint med den puppen som man alltid har lett tilgjengelig!
Da storebror var baby anbefalte de at man fullammet til 6 måneder, mens da storesøster var baby hadde de gått over til å anbefale at man starter med mat fra 4 måneder. Dette er visst fordi det er et "vindu" mellom fire og seks måneder hvor de er veldig mottakelige for nye smaker. Men sånn for vår del, så må jeg nok si at det er storesøster som er mest kresen, selv om hun fikk mat tidligere enn storebror. Så her har nok ikke det "vinduet" hatt noe å si. Men jeg tenker at minstemor kan få smake litt forskjellig når vi andre spiser ting som hun kan spise nå fremover, så får vi se når vi bestemmer oss for å begynne å gi litt mer.
Det er forresten ingen av våre barn som har begynt å sove noe bedre om natten etter å ha begynt med fast føde heller, så det er kanskje en ekstra grunn til at jeg ikke gidder å stresse med det. Jeg vet at mange begynner å gi mat i håp om at de skal sove litt bedre om natten, men er det egentlig så mange som gjør det?

1 kommentar:

nullfiresyvni sa...

Vi har begynt med to grøtmåltider til lillesøster. Egentlig mest for at hun ikke skal henge sånn på puppen. Om dagen har dette gått greit, men hun er fortsatt på hver andre time om natten om ikke oftere. Jeg hadde håpet at med litt mindre puppekos på dagen så skulle dette snu, men den gang ei. Hun sover fremdeles inntil meg og puppen på natta. Jeg har rett og slett blitt for lat til å stå opp så midtveis i natta havner hun på puppen og blir der. Ingen av mine har sovet noe bedre. Max var en liten glupsk fyr som spiste alt fra fire mnd (han fikk ikke store posjoner altså, men smake på alt mulig). Lillesøster nekter flaske og leppene var stort sett en tynn stram strek frem til nå i jula hvor grøt har blitt mer stas. Nå er hun jo seks mnd om en liten uke også.