fredag 21. november 2014

Til info


Til info til deg som kom gående bak oss da vi gikk ut til bilen fra barnehagen i går, og observerte snart treåringen gående i regnet i sokkelesten og uten jakke på. Noen ganger går det litt skeis, selv når man hele tiden prøver å komme toåringen i forkjøpet. Og noen ganger, så kan det kanskje være like greit å droppe å ta kampen og heller la de innse selv at det er lite lurt å gjøre det på deres måte. Så lenge det ikke er noe som kan føre til skade selvsagt. Jeg firer f.eks. aldri på tannpussen, ettersom jeg ikke ønsker at barna skal få dårlige tenner. Og jeg lar de heller ikke få eplejuice på flaske mellom måltidene, siden det er skadelig for tennene deres. Man må liksom bare ta de kampene man selv tenker at er viktige for en, og så får man la noen andre kamper være. Jeg må også innrømme at man kanskje tar litt færre kamper med barn nr to enn hva man gjør med barn nr en. Det har vel kanskje noe med overskudd og tid å gjøre. For man må som oftest regne med at det tar litt tid, dersom man går inn for å ta kampen.
Når det kommer til kampen i går, så er jeg ganske sikker på at snart treåringen ikke kommer til å begi seg ut på tur i sokkelesten når det er vått og kaldt igjen sånn med det første. Og jeg hadde selvsagt tatt kampen dersom det ikke var kort vei til bilen, og vi skulle rett hjem etterpå. Ja, og i tilfelle du skulle tenke at hun kan bli syk av den lille turen, så kan jeg minne om at det er en myte at man blir syk av å være litt kald. Og ihvertfall når det er snakk om to minutter med litt kulde.

Og til info til deg som kom joggende fra ut av det blå akkurat i det jeg smalt igjen bildøren og sa "herregud!!!!" her om dagen. Det var fordi jeg av og til kjenner at det koker i topplokket når snart treåringen først krangler om hvilke klær man skal ha på, hvem som skal kle på, hvilken bil vi skal kjøre, hvem som skal åpne bildøra, hvem som skal hjelpe opp i setet, hva som skal ligge bak setet, hvor stramme bilbeltene skal være og generelt alt annet som det er mulig å gjøre på mer enn en måte.
Er det ikke merkelig hvordan de kan være som små engler i det ene øyeblikket, og så forvandles til en liten kranglefant i det neste??
To-treårsalderen er jo en utrolig morsom alder, men den kan også være utfordrende til tider. Personlig så synes jeg at det er mer slitsomt med trass enn en baby som skriker og ikke vil sove. Men heldigvis så får man jo noe å le av i ettertid ihvertfall - hoho..

Har dere husket å melde dere på den fine dørskilt-giveawayen da? Jeg trekker en heldig vinner på søndag.

8 kommentarer:

nullfiresyvni sa...

Haha. Ja det er ikke alltid så lett. Jeg har og hatt ungen gående i sokkelesten (faktisk hele tiden vi var inne på et kjøpesenter i Spania), og om han vil ha slagstøvlene i sommervarmen, ja så får han det. Men tannpussen er far tannlege streng på. Og at han ikke griser med maten. Og her hjemme sier guttungen at mamma er faen. Sånn er det å ha hatt to uker sammenhengende hjemme med sjuk unge og baby. Da blir mamma litt faen.

Kirsti sa...

Er som å lese om en liten frøken jeg kjenner. �� legg til superfølsom og grinete i tillegg (har vært i det siste).

Petrus og Petrine sa...

He, he om det er noen trøst så har jeg fått nakne og barn i pysj levert i barenhagen fordiforedlrene ikke har sett poenget med kampen :) og barna har alltid kommet påkledd etter det :) Jeg tror ikke de har vondt av å erfare jeg ...

og dessuten så er det godt å lese at det ikke er bare jeg som kjenner på menneskets følelsesspekter i samspill med en mer eller mindre samarbeidende pode :)

Håper du har gode dager, Mona !
Nann Karin

ida sa...

Takk!! Jeg kjente faktisk igjen ALT du beskrev :) Godt å vite det ikke bare er oss...

mona sa...

Haha, godt å høre at det ikke bare er her!

Pepperkakefjellet klatrer sa...

Hahaha, slik tenker eg også når eg treffer på foreldre med ein unge på halvanna år. Når de ser på meg med mine to som både snakker og har ein egen vilje og eg berre SER at de himlar med augene og tenkjer at "slik skal aldri min unge bli" får eg lyst å slå fot på de og brøle VENT OG SJÅ!

Regni sa...

Haha, dette kjenner jeg godt igjen ja. Har to jenter med sterk vilje, så her er normal prosedyre at minstesøster har de ballerinaskoene fra HM som til-og-fra-barnehagen-sko hele året mer eller mindre, og begge har av og til et aldri så lite fuglerede bak på hodet fordi de lager så mye spetakkel når jeg drar fram børsten at det bare er tid til tre-fire drag over flokene før de ligger og vrir seg som en kompassnål på gulvet mens de lager mer floker enn det var før vi begynte og holder hendene over håret for å beskytte seg mot den fæle tangle teezeren (hvem sa at den børsten ikke lugger forresten? Ren løgn, hah!). "Keep it real" sier de på engelsk, det er jammen sant!

Wenche sa...

Jeg er redd naboene våre tror at jeg er tidenes kjipeste mamma, for de ser oss liksom alltid på vei til bilen om morgenen. Det er mildt sagt ikke vårt beste tidspunkt iløpet av dagen..