fredag 24. oktober 2014

Mer sushi


Jeg tenkte jo at jeg skulle dele litt mer om hvordan vi lagde sushien da vi hadde "sushifredag" for (eh, hvor lenge er det siden egentlig?? To uker?) litt siden.
Jeg brukte handlelisten som Godfisk (handleliste for sushieksperten) har på nettsiden sin som utgangspunkt da jeg handlet inn. Der ligger det forøvrig en video for hvordan man lager maki også (som jeg kanskje burde tittet på før jeg gikk løs på oppgaven).


Vi lagde forskjellige varianter med laks, tunfisk, kongekrabbe og reker. Med tilbehør varierte vi med mango, avokado, agurk, chili, gulrot og gressløk. Tante Silja lagde også en Chilimajones, av noen skjeer majones, litt finhakket chili, litt hvitløk og litt paprikapulver.


Jeg glemte forøvrig å fortelle min kjære at vi hadde hatt en del chili i noen av variantene, så han serverte barna noen litt vel hotte varianter. Haha, storebror i huset har ikke lyst på chili igjen med det første, for å si det sånn.


En favoritt her i huset er sashimi. Det er jo så utrolig lettvint og godt, både som forrett eller som en del av et sushimåltid.

Vi lagde en kjempegod Ponzusaus til sashimien, med 0,5 dl soyasaus, 1 ss revet ingefær, 1 ss flytende honning, 1 ss riseddik, saften av en halv lime og en halv finhakket rød chili.
Sashimien la jeg oppå en seng av ruccola, før jeg helte ponzusaus over og toppet med sesamfrø.

 

Storebror i huset har lagt inn ønske om hjemmelaget sushimiddag igjen snart, så i morgen har jeg lovet å diske opp til "sushilørdag" her :)


Er det noen av dere som har lyst på et sushisett fra Godfisk?? Der får du bl.a. noen smarte spisepinner til barna og bambusmatte for å lage maki med. Legg igjen en kommentar her isåfsall, så trekker jeg en vinner om litt.

Sushifredagen vår var forøvrig sponset av Godfisk. 

8 kommentarer:

Inger sa...

Vi elsker sushi, men det er jo så himla dyrt å spise det på restaurant! Tkk for gode tips, dette skal prøves snart!

Kristine sa...

elsker sushi, vil veldig gjerne vinne. skal da overraske min kjære med hjemmelaget sushi :D

Anonym sa...

Jatakk! :-) Nå fikk jeg skikkelig lyst på sushi altså....

Stine sa...

SÅ utrolig fin artikkel. Hvilke sushibiter likte barna dine best? Jeg er så glad i sushi her men har aldri laget det selv, kun kjøpt. Kanskje dette er noe jeg må prøve neste helg med ungene?:)

Vibeche sa...

Ja gjerne! Det så veldig godt ut :)

mona sa...

Stine: Barna her liker best vanlig sushi med laks. Storesøster er ikke så glad i fisk generelt da, men vi prøver å få henne til å smake hver gang. Storebror digger sushi, og han etterspurte også makibiter med laks og avokado da jeg serverte bare vanlig sushi i går. Lovet å lage begge deler neste gang ;)

Anonym sa...

Så flinke de er! Kunne gjerne tenkt meg til å prøve å lage det hjemme sammen med gutta!

Klem Marianne

Anonym sa...

http://tiz.no/slike-mammabloggere-gar-meg-pa-nervene/ Haha mammabloggere </3