mandag 28. juli 2014

Velkommen - Rødhette lekehus
Velkommen til 12B. Her bor barna nå i sommer - ihvertfall mye på dagtid. Endelig har vi fått ferdigstilt lekehuset utvendig, med plattingen som jeg har ønsket meg. Heldige oss som får så finfint besøk som er superhandy og kjempesnille som hjelper oss! Tusen takk, Silja, Jørn og Ellen!!


Ja, eller det er fortsatt noe småplukk som gjenstår, men jeg kunne ikke dy meg og måtte bare få vist frem noen bilder med en gang. Har det ikke blitt fint???


Huset har selvsagt fått egen mini Bruka postkasse, noe som er veldig populært. Populært har det også vært med den trådløse ringeklokka fra Clas Ohlson (som nå midlertidig ligger på kjøkkenbenken, da en liten frøken røsket den av veggen for litt siden). Vi lurer også på å få en liten flaggholder, eller å rett og slett få en egen flaggstang til huset - vi får se hva vi ender med. Og så fikk vi plass til et piknikkbord på plattingen, så her skal barna få spise og kose seg innimellom.


Huset er et "Rødhette" lekehus, som vi kjøpte på Byggmakker i fjor. Det var MYE jobb å ferdigstille det, selv om det kommer i en ferdigpakke, men så blir det jo utrolig fint også! Huset er beiset i samme farge som vårt hus, "Lys antikk grå". Plattingen har vi (eller mest Jørn) bygget selv, etter hvordan vi ønsket den. Og så syntes jeg at huset fortjente et hvitt stakittgjerde rundt - jeg elsker det!!
Jeg har fortsatt noen flere planer innvendig som jeg ikke har fått ferdig, så jeg skal få tatt noen nye bilder der etterhvert også - om jeg klarer å få ut fingeren..


En negativ ting med huset er at det blir fryktelig varmt innvendig når solen står på. Vi har kjøpt inn noen ventiler som vi har tenkt til å borre hull til under hvert møne, så får vi se om det hjelper litt. Barna vil jo aller helst lukke døra når de leker inni huset, og vinduene kan man ikke åpne.

I går hadde vi en liten horde med nabobarn i hagen her, og det var tydelig at huset var populært. Jeg er sikker på at dette kommer til å være til stor glede for både store og små i årene som kommer!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei hei til dere i 12b :)
Det ble kjempe fint dukkehuset , så bra dere har hatt gode hjelpere :) Dere får ha fortsatt god sommer. Nu venter vi bare på fødselen din Mona :)
Klem fra oss her nord Aina

Ellinor sa...

Så søtt :) Det ser jo ut som et ekte hus!
Det vil de helt sikkert ha glede av i lang tid fremover. Husker jeg ønsket meg et sånt da jeg var liten.

Anonym sa...

Så utrolig fint lekehus og uteområdet. Vi har selv nettopp satt opp det samme huset, og skal bygge terrasse utenfor med gjerdet til. Så lurer på hvor dere fikk tak i materialler til å bygge gjerdet? Eller har dere kuttet opp hver enhet selv? Finner kun "voksen"gjerder;) Takk for svar!

mona sa...

Tusen takk for det :)
Vi kjøpte ferdig gjerde på Bauhaus. Det var den tynneste og billigste varianten de hadde, og den eneste vi syntes at passet fint til huset. Når vi plasserte det på utsiden av plattingen så syntes vi at det ble passelig høyde også. Veldig glad i plattingen og gjerdet rundt, ja!. Lykke til med deres prosjekt!