søndag 29. juni 2014

Bilderas fra Flå


Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne... Vi har hatt en helt super helg! Storebror lurte på om vi ikke kunne være i Bjørneparken i ti måneder neste gang vi skal dit. Haha, det bør vel bety at han var fornøyd!


For de som ikke kjenner til Bjørneparken, så ligger den i Flå i Buskerud. Det tar faktisk bare rundt 1,5 time å kjøre fra Oslo - vi trodde at det var lengre. Så parken egner seg ypperlig for en dagstur for de som bor på Østlandet, eller for de som reiser forbi på vei til eller fra Vestlandet. Og om man har lyst til å overnatte, sånn som vi gjorde, så ligger Thon Hotel Bjørneparken rett ved siden av selve parken.


Selv syntes vi at det var veldig deilig å overnatte der, siden vi var rimelig slitne etter en hel dag i parken og en lang kjøretur. Men nå er jeg også ekstra sliten om dagen, med den store magen.


Olav Thon er visst mannen som har satt Flå på kartet. Og om ryktene stemmer, så begynte det hele med at han fikk en fartsbot da han kjørte igjennom kommunen for noen år siden. Denne karen her sitter like innenfor inngangen av parken, og barna måtte bort og hilse på hver gang vi gikk forbi. Lillesøster kalte han straks ved fornavn, og ropte "Hade Olav!" da vi gikk videre. Haha..


Barna syntes som vanlig at det var veldig stas å bo på hotell. Og dette hotellet var i tillegg veldig tilrettelagt for barnefamilier. Da vi kom hadde de f.eks. gjemt en gullmynt på rommet, som barna kunne veksle inn i en valgfri gave i resepsjonen.


Barna var rimelig utslitte etter en lang dag i parken i går, så i morges sov de faktisk nesten til kl 07.30 i køyesengen på det fine rommet vårt. Vanligvis er ihvertfall storebror oppe og spretter kl 06, så det var ren luksus for mor og far!!


Barna hadde også et eget frokostbord ved frokosten, noe som falt i smak hos våre små. Og etter frokosten kunne mor og far nyte hver sin kaffe - ja, jeg fikk til og med en ordentlig islatte, noe som ikke alltid er å oppdrive på steder som dette, mens barna lekte på lekerommet som lå i tilknytning til spisesalen.


I dag tok vi en litt kortere dag i parken, og prioriterte de tingene som barna syntes at var mest stas i går.


Siden lekeplassene var noe av det som falt veldig i smak, så brukte vi en del tid der. Det er jo ren luksus for mor og far også, som kan sitte litt ned på bordene ved siden av og slappe av.


Og så brukte vi også en del tid oppe på "setra", hvor barna kunne ha nærkontakt med geiter, sauer og griser.


Ifølge lillesøster så stjal denne geita her siste biten av knekkebrødet hennes. Hun var mildt sagt forbannet, og snakket fortsatt om episoden da hun la seg i kveld. Haha, vi så ikke at den tok knekkebrødet, men det sier vel sitt at den rekker tunge til kameraet??


Det blir litt trasking på et sted som dette. Jeg glemte faktisk å ta med vogna, siden det er så sjelden vi bruker vogn for tiden. Men jeg savnet den egentlig ikke, selv om lillesøster ville bæres litt innimellom. Det er en del bakker og trapper i parken, og om man vil helt opp til "Setra", så kan man ikke unngå trappene. Så jeg tenkte at det igrunn var like greit uten vogn. Om jeg skulle hatt med meg baby, så ville jeg nok tatt med en bæresele sånn at jeg hadde sluppet å dra med vogna over alt.


Elgeforingen måtte vi også få med oss i dag igjen. Det var med skrekkblandet fryd at barna matet elgene med gulrøtter. Jeg tror ikke de glemmer det med det første!!


Ikke hverdagskost med nærkontakt med skogens konge!!


Som dere skjønner, så trivdes vi veldig godt i parken. Og det føles deilig å ha vært så mye ute i herlig Norsk natur i helgen. Da vi dro hjem fikk barna hver sin ting fra souvenirbutikken. Jeg hadde liksom tenkt at de f.eks. skulle få hver sin bjørnebamse eller noe annet som minnet oss om parken. Men lillesøster valgte seg en ryggsekk med vetrinærutstyr, og storebror ville ha en pose med dinosauruser -hoho. Selv siklet jeg veldig på et grått skinn fra villsau, men jeg syntes det var litt i dyreste laget. Æsj, nå kommer jeg sikkert til å angre på at jeg ikke bare kjøpte det skinnet :P

Henger dere fortsatt med?? Det var ikke så lett å begrense bildeutvalget - og enda har jeg maange kjempefine bilder som jeg ikke har vist frem.
Om dere fikk lyst til å besøke parken selv, så kan jeg glede dere ved å fortelle at det straks dukker opp en liten giveaway her inne - så følg med!!

Og ja, om du lurte, så er innlegget sponset. Heldige oss!!

5 kommentarer:

Pepperkakefjellet klatrer sa...

Vi var i Bjørneparken i 32 varmegrader i fjor, og storkosa oss! Akkurat passe stort! Flotte dyr, flinke dyrepassere og kjekke leikeområder :)

mona sa...

Samme erfaring som oss da altså! Bare at vi hadde rundt 14 grader og sol innimellom - heldigvis ;)

Mari sa...

Kom over bloggen din - så utrolig fin! Og så mange nydelige bilder - kan jeg spørre hvilket kamera og objektiv du bruker? Er bildene redigert:)?

mona sa...

Hei Mari!

Tusen takk for det :) Jeg har et canon 5D mark ii, og bruker mest et 50 mm 1,4 objektiv. Bildene redigerer jeg veldig lett i Lightroom.

Mari sa...

Tusen takk! :) ha en fin dag:)