mandag 2. juni 2014

Bilder - overload


Har jeg nevnt at jeg ELSKER å ta bilder av barna?? Jeg har kanskje ikke nevnt det, men det er kanskje ikke så vanskelig å oppfatte om man har fulgt meg litt. Problemet er bare at det er vanskelig å begrense seg. Det er jo såå mange fine situasjoner man kan ta bilder i. Altså, man må jo ta bilder når man er ute på noe. Og så må man jo ta bilder hvis man har en ekstra fin bakgrunn, eller et ekstra fint lys, eller hvis de gjør noe morsomt. Hvis jeg ikke har kameraet tilgjengelig, så ser jeg alltid fine motiver som jeg tenker at jeg burde tatt bilder av.


Og så MÅ jeg bare få lastet de inn på MACèn så fort som mulig, sånn at jeg får sett igjennom de og redigert de. Jeg har ikke lært meg så mye redigering enda, men jeg tar bildene som råfiler så litt redigering må til uansett. Jeg sletter unna alle bilder som er alt for uskarpe eller som ikke er fine i det hele tatt. Og så prøver jeg å slette unna om jeg har mange som er nesten helt like. Men det er jo veeldig mange bilder som har noe fint ved seg, selv om de ikke er perfekte... Dessuten kan det jo være små forskjeller, selv om bildene er nesten like.


Såå det ender selvsagt med at man får noen tusen bilder i samlingen sin. Og nå er MACèn heeelt proppfull, og jeg har enda ikke fått somlet meg til å rydde i nettskyen min etter at jeg byttet til MAC for over ett år siden. Jeg må nemlig rydde der før jeg kan begynne å laste fra MACén i steden for fra den gamle PCèn, ellers synkroniserer den og alt som ikke er arkivert blir borte.. Aiaiai, for en jobb! Haha, noen ganger forbanner jeg meg selv for å være av skippertaktypen. Jeg har jo tatt masse fine bilder i dag når vi har kost oss med besøk av både bestemor, tante Hilde og kusine Vilde. De kan jo ikke bare bli liggende på minnekortet, de må jo inn på MACèn - NÅ!!

Er det noen som kjenner seg igjen???

3 kommentarer:

Line sa...

Kjenner meg alt for godt igjen.. Kasper har lært seg at det ikke blir noen bilder om han setter på linselokket, men jeg prøver å snike meg til noen bilder likevel!

mona sa...

Haha, liten smarting der altså :)

EventyrElin sa...

For noen fine bilder! Jeg tenker ofte at jeg gjerne skulle knipset mer, og med kameraet, ikke telefonen - men det er ikke like enkelt i hverdagen, som består mye av å løpe etter en entusiastisk ettåring…. ;)