torsdag 29. mai 2014

29 + 5


Snart 30 uker, altså. Tenk det!!
Mange lurer på hvordan det går med magen, hvem som bor inni magen og hvordan det går med redebyggingen.

Formen:
Formen er ikke så verst. Nå som jeg ikke har jobbet ute hos pasientene på et par uker, og vært flink til å ikke gjøre andre ting som jeg kjenner at ikke er bra for bekkenet, så kjennes det MYE bedre. Det som kanskje er mest plagsomt om dagen er at søvnen blir dårligere og dårligere. Jeg kjenner at jeg sliter med konsentrasjonen, og at det til tider er vanskelig å holde tråden i det jeg holder på med. Spesielt på jobb.
Ellers så har man selvsagt litt halsbrann, hender som dovner bort og andre plager som følger med. Jeg tenker av og til at de som sier at svangerskap ikke er en sykdom, de har enten ikke vært gravide selv eller så har de glemt hvordan det er.. Jaja, jeg vet at det ikke er en sykdom, men det følger ihvertfall MANGE plager med som føles som sykdom.

Jobb:
Jeg kommer til å gå ned i stillingsprosent nå, enten ved delvis svangerskapspenger eller gradert sykemelding. Det er vanskelig å tilettelegge på jobb, og vi har funnet ut at det beste for alle parter er at jeg nå trapper ned. Jeg vil helst ha svangerskapspenger, sånn som jeg fikk på slutten av mitt forrige svangerskap, siden hovedproblemet er at det er vanskelig å tilrettelegge på jobb. Hverdagen er for hektisk, og det er for mange "tunge" pasienter til at jeg kan jobbe fullt ute. Spesielt i helger og på kvelder. Men jeg må innrømme at jeg er såpass sliten om dagen at jeg tenker at det skal bli VELDIG deilig å trappe ned litt.

Redebygging:
Eh, det er da lenge igjen!! Mormor har ihvertfall strikket ferdig en lue til den lille, og så har hun begynt på hentejakka. Ellers så har vi jo det meste vi trenger, enten det kommer en gutt eller en jente.

Hvem bor i magen??
Jeg må innrømme at jeg faktisk ikke grubler så mye over hvem som bor i magen. Mange spør, og er veldig spent på om det er en gutt eller en jente, og de fleste vil gjerne gjette utifra magens fasong, symptomer og hjertelyd. Vi er selvsagt spent på det vi også, men livet er såpass hektisk at jeg ikke tenker noe særlig på det. Jeg har fortsatt mest guttefølelse da, og blir nok mest overrasket om det er en liten jente som kommer.
Og for de som vil spekulere:
Ut ifra barnets hjertelyd, så kommer det en jente.
Ut ifra magens fasong, så kommer det ifølge de fleste en gutt.
Ut ifra symptomer, så kommer det nok et intetkjønn.
Og nå måtte jeg også inn og sjekke det kinesiske fødekartet, som faktisk stemte på begge de to første. Og det viser...... Jente!

Navn??
Neida, vi er laaaaangt ifra å finne noe navn på den lille. Selv tittet jeg innom navnekarusellen her en dag jeg var ledig, og huket av på navn som; Luca, Liam, Almar og Martin. Ja, det var vel noen flere også, men de har jeg visst glemt. Og som dere ser, så var det bare guttenavn jeg tittet på. Det blir nok en sånn baby som ikke får navn før den er mange uker gammel, tenker jeg!

Jeg prøvde forøvrig å få med lillesøster på et par bilder sammen med magen 17 mai. Og over kan dere se hvor vellykket det ble ;)2 kommentarer:

EventyrElin sa...

Se den nydelige magen, da! :) Så gøy å lese hvordan det står til med deg, jeg som er ..skal vi se, ett eller annet sted i uke 28 tror jeg? Det er ikke så greit å holde tellinga med nummer fire - og særlig ikke ettersom jeg alltid blir flyttet litt fram på ultralyd (jeg mener terminen er rundt 27. aug, mens de på sykehuset holder en knapp på 22. aug). Det spiller jo ingen trille, for lille kommer når lille er klar :) Det blir spennende å følge deg etter hvert som det nærmer seg, merker jeg! :) Vil bare ønske dere alle sammen ei riktig god helg!

Line sa...

Nydelig og herlig bilde!