søndag 6. april 2014

Snart femåring i hus


Om en liten måned fyller storebror i huset fem år. Vi har allerede begynt å tenke litt på hva han trenger, og var faktisk ute og kjøpte bursdagsgave til han allerede på fredag. Da var vi på Coop Obs og kjøpte denne sykkelen, til 799,-. Men han får den ikke før på dagen altså.Av besteforeldre, tanter og onkler ønsker han seg bl.a. en sparkesykkel som dette. Denne fant jeg på XXL til 499,-. Til nå har han hatt en sparkesykkel med to hjul fremme, men den tenker vi at lillesøster kan få overta i år.


Og så trenger han en ny sykkelhjelm, siden den han har hatt til nå også kan arves av lillesøster i år. Tro om man kan kjøpe voksenhjelm i de minste størrelsene nå?? Jeg synes at mange av barnehjelmene bare sitter som en kalott oppå toppen liksom..


Dessuten ønsker han seg litt ting til lekehuset i hagen. Til sommeren skal vi bygge platting utenfor huset, og sannsynligvis blir det gjerde rundt plattingen. Jeg spurte om han kanskje ønsket seg en postkasse til huset, og da fikk jeg til svar at han ønsket seg en svart postkasse. Bruka har nydelige barnepostkasser, så det må selvsagt bli en sånn (hvis noen i familien har lyst til å kjøpe en ;))!

Ellers så trenger en femåring selvsagt litt nye klær, og jeg vet f.eks. at han trenger nye sandaler til sommeren.
Hva ønsker andres femåringer seg til bursdagen sin??

4 kommentarer:

nullfiresyvni sa...

Fem år alledere! Tiden flyr når man har unger ;) Og så bra med "fornuftige" ønsker. det er jeg stor fan av og prøve rå planlegge sånn for lillemann også. Blir sikkert kjempemoro å starte våren med ny sykkel.

mona sa...

Ja, tiden går virkelig alt for fort!!
Jeg er veldig for å prøve å ønske litt "fornuftige" gaver. Det blir alt for mye leker i huset uansett, det blir fort mange gaver i løpet av ett år. Tenker hardt på hva vi skal gjøre med barnebursdag i år også. Jeg så f.eks. noen som hadde skrevet i invitasjonen at isteden for gave kunne man sende sms til et nr og donere 30,- 50,- eller 100,- til sykehusbarna, eller noe i den duren. Jeg er så lei av alle leker som samler seg opp her, men blir litt ambivalent med tanke på at femåringen kanskje forventer å få gaver når han har barnebursdag..
Tipper det blir stas med sykkel, men er spent på om han klarer å lære seg å sykle på den :)

Hildegunn sa...

Kjekke ønsker:) Vår eldste gutt ble 5 i januar. Vi kjøpte den minste størrelsen av "voksenhjelm". Sitter mye bedre på hode og han kan ha den lenge.

mona sa...

Takk for innspill! Da satser vi på voksenhjelm vi også :)