tirsdag 22. april 2014

Første jordmortime


I dag har jeg vært på første jordmortimen. Jeg måtte utsette den første timen jeg fikk, siden jeg jobber turnus og dermed ikke får fri fra jobb til å gå på sånne ting. Derfor har jeg ikke vært til noen kontroll siden jeg var på den første kontrollen hos legen rundt uke 12. Men det føles veldig greit, og dagene mine er stort sett såpass fulle at jeg ikke har noe behov for å gå på flere kontroller enn høyst nødvendig.

Siden jeg skal føde på Ullevål ABC, så får jeg også oppfølging av jordmor derfra gjennom svangerskapet. Ullevål ABC er en jordmordrevet fødestue som ligger ved siden av de vanlige fødeavdelingene og hotellet på Ullevål. Der har de store og fine føderom med badekar og dobbeltseng, og man får også kjempefine familierom med dobbeltseng etter fødselen. Men de har ikke noen annen smertelindring enn akupunktur og badekar, og så er det visse kriterier til at man må ha et normalt svangerskap osv. for å kunne føde der. Om det er noen som vurderer en sånn type fødeplass, så kan jeg varmt anbefale det!! Jeg har født begge våre barn der, og jeg satser på at sistemann også skal få komme til verden i ett badekar på ABC.

Jeg hadde selvsagt glemt å ta med meg både urinprøve og blodprøvesvarene fra fastlegen til timen, men helsekortet og gravidmagen klarte jeg å få med meg. Symfyse/fundus-målet lå omtrent på samme sted som det har gjort under de forrige svangerskapene mine, litt over den røde streken men såvidt innenfor det grønne. Hjertelyden til den lille lå på rundt 50. Ifølge noen skal jo dette indikere jentelyd, men jeg har fortsatt mest tro på at det er en liten gutt som gjemmer seg i magen.

Formen ellers er så som så. Etter innlegget i uke 22 føler jeg at formen har dalt veldig. Bekkenet har begynt å verke, og det er mye jeg ikke kan gjøre før det føles helt ubrukelig. I tillegg så har vekta begynt å stige veldig nå, og alt føles mye tyngre. Jeg tror jeg må komme i gang med noe ordentlig trening for å holde bekkenet litt i sjakk. Kanskje sykling kan være tingen???

Forresten så må dere huske giveawayen min da!! Er det ikke flere som har lyst til å prøve tøybleie altså?? Få påmeldte betyr store vinnersjanser vet dere ;) Jeg utsetter trekningen litt, og trekker en vinner på søndag!

1 kommentar:

nullfiresyvni sa...

Jeg hadde jordmortime på ABC i går. Liker så godt oppfølgingen vi får der (også er det jo nesten bare rett borti gata fra oss som bor på Torshov). Skulle egentlig føde der med førstemann også, men ble satt i gang 14 dager over og da er jo ikke det en mulighet. Krysser fingrene for en mindre stressende fødsel på ABC denne gangen.