torsdag 17. oktober 2013

Helt vanlige samtaler med en fireåring


Helt vanlige samtaler med en fireåring:

Vi ser Michael Jackson på nettet. Mamma: "Han døde rett etter at du ble født". Fireåringen: "Hvorfor døde han?". Mamma: "Eh, han tok for mye medisin. Det er ikke bra å ta for mye medisin!"

Litt senere. Vi ser Elvis på nettet. Mamma: "Han lever ikke lenger.." Fireåringen: "Tok han også for mye medisin?". Mamma: "Eh, ja, han gjorde nok det".

Noen dager senere. Fireåringen: "Min oldefar fisket den største fisken. Men han er død. Mamma, tok han også for mye medisin??" Mamma: "Eh, nei. Han var bare gammel, og da sluttet hjertet hans å slå." Fireåringen: "Hæ, sluttet hjertet å slå??".

En uke senere. Fireåringen: "Hjertet mitt slår enda!". Mamma: Ja, og det skal nok slå i maange år til." Fireåringen: "Skal hjertet ditt også det, mamma?". Mamma: "Ja, forhåpentligvis, mamma er ikke så gammel enda." Fireåringen: "Nei, du er bare litt gammel..".

Noen ganger kan man lure på hvorfor man begynner å fortelle kompliserte ting til de små. Haha.. Pleier dere å rote dere bort i ting det er vanskelig å forklare for de små?

2 kommentarer:

Anonym sa...

David sa i går at alle mennesker dør når de er tjueti år, forklarte han at mamman og pappan er over tjueti. Kirsti

Line sa...

Ikke så veldig mange sånne samtaler med Kasper enda, men da jeg gikk gravid og jobbet i barnehage kom jo de "o'store spørsmålene" på rekke og rad.. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si (hadde ikke spesielt lyst til at barna skulle dra hjem til foreldrene og si "Men Line sier at sånn og sånn!!"..), så jeg lot som regel de ungene som hadde litt peiling fortelle de andre.. Vanskelig situasjon, syns jeg!