fredag 18. oktober 2013

Bildene mine


Jeg får jevnlig mailer med spørsmål om hvilket kamera og objektiv jeg har (takk for det!). Som mange har fått med seg, så er jeg veldig glad i å ta bilder. Og spesielt bilder av barna. Hva er vel finere enn søte små som oppfører seg helt naturlig foran kamera??


De aller fleste bildene mine er for tiden tatt med et canon 50 mm 1,4. Kamerahuset oppgraderte jeg etter at jeg begynte å gjøre litt oppdrag på si, så nå har jeg en canon 5d mark ii. Jeg elsker kameraet mitt, og drar det med meg de fleste steder. Om natten har jeg det omtrent liggende under hodeputa, siden det er en av de tingene i hele verden som jeg er mest redd for å miste ;)


Noen lurer kanskje på hvorfor jeg deler flest bilder av lillesøster!? Det er to grunner til det. For det første, så har storebror blitt så stor at han sjelden er helt naturlig foran kamera. Ofte lager han rare grimaser, eller prøver seg på et falskt smil. Og for det andre, så er det bevisst at jeg deler mindre og mindre om han, ettersom han begynner å bli stor gutt.


Lillesøster derimot, hun er fortsatt så liten at hun ikke gjør seg til foran kamera. Tro hva jeg skal gjøre i fremtiden, når ingen av barna vil bli tatt bilder av lenger..

Til å redigere bildene bruker jeg Adobe lightroom. Som oftest gjør jeg de bare litt skarpere og evt. litt lysere. Og så er jeg glad i sort/hvitt bilder, så det blir alltid noen av de også.
Jeg har forresten alltid elsket å ta bilder, og var alltid den som dro med meg kameraet over alt da jeg var barn/ungdom. Men det var først etter at barna ble født at jeg har investert i ordentlig kamera, og så smått lært meg å bruke utstyret ordentlig.
Og når man først er ivrig på å ta bilder, så er det jo ekstra hyggelig å ha en blogg hvor man kan vise frem noen av bildene :)

Bare spør, om dere lurer på noe mer!
God helg!

4 kommentarer:

Linn Gulbrandsøy sa...

Liker kjempegodt bildene dine!! Det hadde vært fint om du av og til skrev litt bildeinfo om instillingene på akkurat det og det bilde :) Forstår at du ikke gidder det hver gang, men av og til?? :D Og motiviene dine er selvsagt helt perfekte, for noen søte små!! Ang redigering, bruker du PC eller Mac?

mammaKine sa...

Så flink du er til å ta bilder altså. Også barna dine som er så søte da. Men du.. Det redigeringsprogrammet du bruker? er det til Mac?

mona sa...

Tusen takk :) Jeg skal se om jeg ikke kan legge på info om instillingene innimellom! Jeg fikk mac til bursdagen min i april, så siden da har jeg bare brukt mac til redigeringen. Once you go mac, you never go back ;)

mona sa...

Takk, takk :) Det er både til mac og pc. Kostet rundt 1200,- tror jeg.