lørdag 28. september 2013

TerraCycle


Her i huset har vi en tassimo kaffemaskin som er flittig brukt. Selv er jeg ingen stor kaffedrikker, men jeg tar meg gjerne en iskaffe eller en kaffe latte om jeg har en formiddag hjemme. Min kjære trakter seg som ofest kaffe, men bruker kaffemaskinen om han bare skal ha en kopp.

Etter at jeg postet et innlegg om kaffemaskinen vår for leenge siden, ble jeg kontaktet av TerraCycle, som fortalte om programmet sitt og om muligheten for å sende inn de tomme kaffekapslene slik at de blir resirkulert.

"TerraCycle er et nytt miljøinitiativ i Norge som fokuserer på gjenvinningen av avfall som ennå ikke kan materialgjenvinnes. Vi vil bevise at alt materiale har en verdi og globalt gjelder dette blant mye annet, alt fra penner til tannbørster, sko, og til og med tyggegummi!

Jeg tok en titt på den hyggelige og kreative mamma-bloggen din, og så at du også eier en Tassimo maskin.
Jeg ville derfor veldig gjerne informere deg om at disse kapslene også kan resirkuleres, ettersom vi i Norge har fått satt opp et innsamlingsprogram sponset av Tassimo for å få samlet inn og resirkulert deres vamrdrikkskapsler!


I dette innsamlingsprogrammet sponser Tassimo derfor portoen slik at deres forbrukere helt kostnadsfritt kan sende inn sine kapsler til oss, og deretter gjenvinner vi de til nye produkter som eksempelvis de avbildet nedenfor. Du trenger ikke å vaske de, og som en takk donerer vi en viss sum per avfallsenhet til din selvvalgte veldedighet eller skole."

Jeg tenkte selvsagt at dette hørtes ut som et supert tiltak, og begynte straks å spare på kaffekapslene. Tiden gikk, og etterhvert sto det en stor og en litt mindre pappeske fullstappet nede i kjelleren.. Det var altså ganske enkelt å samle på de tomme kapslene, men litt vanskeligere å komme seg på postkontoret. Etterhvert fant jeg imidlertid ut at det ikke var så lurt å spare på de gamle melkekapslene (ihvertfall om man skal vente noen måneder før man sender de avgårde), så de ble etter en stund plukket ut og kastet i søpla. 

Men tro det eller ei, i dag har jeg vært på postkontoret og sendt avgårde to stappfulle esker.. Yey, da var dagens gode gjerning unnagjort!!


Om dere har lyst til å lese mer om dette, så kan dere gå inn på terracycle.no. Man får tilsendt forhåndsbetalte fraktsedler om man ønsker å sende inn kapsler, så man har ingen utgifter med det selv. 

1 kommentar:

Elisa sa...

Så lurt :) Takk for tips!