onsdag 18. september 2013

Hverdagen


Noen lurer kanskje på hvordan det går etter at hverdagen innhentet oss. Foreløpig går det veldig fint, selv om jeg synes det er en stor overgang å være tilbake i 100% stilling. Dagene ser omtrent ut som dette, de dagene jeg har dagvakt og pappaen i huset har vanlig arbeidsdag:


 • 06.10: vekkerklokka ringer, enten før eller etter de to vekkerklokkene på barnerommet har ropt. Det enkleste er om min egen vekkerklokke ringer først, og jeg rekker å gjøre meg ferdig på badet før de små står opp. Da er det bare å dra opp barna, få de på badet, tisse, få på klær og pusse tenner. Så tar jeg med matpakka mi og frokosten min som min kjære har smurt ferdig, og går ut døra rett før pappaen i huset går avgårde
 • 07.00: Vi står på døra til barnehagen rett før eller rett etter åpningstid. Barna får frokost i barnehagen. 
 • 07.27: Jeg ankommer jobb, akkurat i tide for morgenrapporten
 • 15.30: Mor er ferdig på jobb
 • 15.50: Barna hentes i barnehagen (hvis jeg ikke handler først)
 • 17.00: Barna ser på barnetv mens mor gjør klar middagen
 • 17.30: Far i huset kommer hjem, og vi spiser middag
 • Kvalitetstid med barna
 • 18.45: Kveldsmat til barna
 • 19.30: Barna er i seng
 • 20.30: Begge barna sover - ofte sovner den ene nesten med en gang, mens den andre leser og styrer i sengen
 • Voksentid - ryddetid - slappe av tid
 • 23.15: Mor og far legger seg
Og sånn går no dagan. Fordelen med å jobbe turnus er jo at man som oftest har en kveldsvakt eller fridag midt i uka. De dagene blir alltid fylt opp med diverse kontroller på helsestasjon, legebesøk, frisørbesøk eller annet som må ordnes, og husarbeid. 
Når gjør "vanlige" mennesker husarbeid lurer jeg på??? Hvis man bare jobber dagvakter må man jo begynne å vaske hus i nitiden om kvelden.. Lite fristende spør du meg! Eller bruker folk søndagen på husvask?? Og hvordan kommer man seg på kontroll på helsestasjonen? Avspasering? Det blir jo fort mye greier når man har flere barn. Bare de siste par månedene har vi vært både på helsestasjonen, hos fysioterapeut, hos manuellterapeut og hos lege med barna. Så selv om jeg ofte føler at turnusjobbingen ikke er så familievennlig, så er den jo egentlig det allikevel..

Ellers så er det veldig hyggelig å være tilbake i jobb altså. Jeg er så heldig at jeg har en jobb som jeg trives godt i, og jeg må innrømme at det er en god følelse å føle at man er til nytte for noen som virkelig trenger det! 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Besøk på helsestasjonen har man krav på perm med lønn, det samme hvis man har time hos spesialist :) kirsti

Pepperkakefjellet klatrer sa...

Vi jobber vanlig, men er heime ein del tidlegare enn dykk. Ein leverer og ein henter, så da har ungane kortare dagar, og middagen er på bordet kl.16.00. Vi vasker hus på ettermiddagen saman med ungane (eller rundt de er vel meir korrekt å seie:)). Vi gjør eigentlig alt husarbeid på ettermiddagen, det tar ein ettermiddag - ikkje så mykje meir :) Lege og helsestasjon går eg utifrå vi har fri til - det er ikkje ofte vi må på slikt, men når vi må det gjør eg det, og tenkjer at dette har eg rett til, og ingen har stoppa meg;)

TreTette sa...

Og noen er hjemme hele tiden, uten at huset er nevneverdig vasket av den grunn.... ;-)

mona sa...

Når du sier det, så lurer jeg på om jeg kanskje har hørt det før.. Har alltid lagt sånne ting til fridager jeg da, og byttet og styret om jeg har fått time en dag jeg jobber. Tro om manuellterapeut også går inn under det??

mona sa...

Må si jeg savner en "like" knapp på kommentarer jeg får :) Takk for at dere deler!!