tirsdag 11. juni 2013

Idrettskade


Jeg har lenge forsøkt å dra i gang litt fotballspilling her hvor vi bor. Jeg spilte fotball fra jeg var 13 til jeg var 17 år, og synes det er en super måte å trene på. Det er jo både sosialt og veldig god trim!!
Endelig har jeg fått samlet nok husmødre til at vi kan spille litt, og i dag var tredje treningen. Vi har det utrolig gøy når vi spiller, og kjenner godt at formen ikke er helt på topp, for å si det sånn.

I dag var jeg litt forsinket, pga sommerfesten i barnehagen. Derfor løp jeg bare en halv runde til oppvarming, og så satt vi i gang spillet. Første gang jeg hadde mulighet spurtet jeg etter ballen, og kjente at jeg fikk en skikkelig strekk i låret. Fint! :S

Nå har jeg lest litt om hva man skal gjøre når man får seg en skikkelig strekk. Da skal man IKKE gjøre det jeg gjorde; prøve så godt man kan å spille videre, selv om man ikke klarer å løpe eller å sparke ballen. Og man skal IKKE strekke på muskelen eller prøve å massere den, sånn som jeg også gjorde hver gang jeg ikke var i nærheten av spillet. Fint at jeg gjorde akkurat de tingene man IKKE skal gjøre!

Om noen lurer, så skal man altså avslutte all aktivitet med en gang, ise ned og komprimere muskelen, og holde seg i ro de neste 48 timene.
Det er jo greit å vite det til neste gang, siden man er mer utsatt for å få en ny strekk når man først har fått det en gang.

Et hett tips herfra er derfor å varme opp skikkelig. Og ihvertfall hvis du er dårlig trent, sånn som meg!
God trening!!

2 kommentarer:

Elin sa...

Så utrolig bra initiativ! Jeg er imponert :)

Lizbethosnes.com - Blir mamma i august! sa...

Huffda, det hørtes ikke godt ut med de smertene! =/ Men du er knallflink da, som kommer i gang med mosjon! :) Gleder meg til å gjøre det samme =)

♥ Lizbethosnes.com