lørdag 16. mars 2013

Tenker dere på det??


Tenker dere mye over hvor fort livet raser avgårde?? Jeg tenker en del på det. Sannsynligvis mye på grunn av jobben min som sykepleier. Jeg møter jo mange mennesker som er i sin siste fase i livet. De fleste har heldigvis levd et langt liv, mens noen dessverre går bort så alt for tidlig. Men uansett så er det jo alltid både trist og rart når noen går bort.

Når man er barn har man jo et helt annet syn på dette med tiden. Jeg husker jeg tenkte at besteforeldrene mine hadde levd i en evighet. Og det føltes som om denne krigen alle snakket om hadde vært for flere hundre år siden. Så blir man voksen, og så skjønner man at det er slettes ikke lenge siden ens egne besteforeldre var barn, det er faktisk ikke lenge siden i det hele tatt..

I dag var jeg på besøk hos en gammel dame som har levd et langt og godt liv. Vi begynte å snakke litt om dette med hvor fort livet går, og hun fortalte noen historier fra da hun var ung. Etterpå tenkte jeg en del på hvordan det vil være når jeg en gang sitter der som en gammel dame - hvis jeg er så heldig å bli gammel da. Jeg mistenker at tiden frem til da kommer til å gå så fort at man sitter der raskere enn man aner. Så det er virkelig noe i det med å gripe dagen altså!!

Så isteden for å sitte her å være bitter for at vi har omgangssyken i hus, sånn som jeg gjorde i går. Så sitter jeg her og tenker på hvor takknemlig jeg faktisk er for at jeg er ung og frisk. Og så har jeg verdens fineste mann og barn, som også er friske (sånn hvis man ikke tar med omgangssyke og forkjølelse). Og ikke nok med det, jeg har jo verdens beste foreldre som er friske og raske også. Ja, jeg kan fortsette i det uendelige, for vi er faktisk så heldige at vi har veldig mange rundt oss, både familie og venner, som vi setter så utrolig stor pris på!!

Så får tiden vise om jeg er like takknemlig om noen timer, hvis jeg ligger over bøtta og roper på elgen...

God lørdagskveld!

3 kommentarer:

Solveig - mamma til Leah sa...

Tenke rofte på dette ja, hvor fort tiden egentlig går. Alt er det ett år siden datteren vår kom til verden, og jeg skjønner ikke hvor tiden har blitt av. Det første året hennes har bare sust forbi i rekordfart. Om ikke lenge skal hun begynne på skolen, konfirmeres, osv. Nesten litt skummelt å tenke på.

Ambivalentica sa...

Slike tanker ramler stadig innom her også. Nå har vi f.eks nettopp fått treåring i hus, og jeg syns ikke det er lenge siden han ble lagt på brystet mitt for første gang.. :)

annikken - osloliv sa...

Fin post!! Viktig å tenke sånn iblant... Også er det jammen mange flere av disse tankene etter at man har fått barn. På godt og vondt:) Alt er så mye mer sårbart.

Men når det er sagt, skjønner jeg deg godt ang "omgangssykenhysteri!"