søndag 10. mars 2013

Søvn


Nå er det lenge siden jeg har skrevet om lillesøsters soving. Da hun var mindre sov hun jo veldig lite, men sånn rundt åtte måneders alder snudde det plutselig. Da begynte hun å sove bedre og bedre på dagtid. Vi gikk også fra å styre i en evighet med byssing, vugging og trilling til å bare kunne legge henne i vognen og så sovnet hun helt av seg selv (det var riktignok litt jobb å få det til). Fantastisk!!
Den gode trenden har heldigvis fortsatt, og nå sover lillesøster så og si alltid 2-3 timer ute i vogna si hver formiddag. Jeg legger henne ut i 11-12 tiden, og så har jeg masse tid til å gjøre husarbeid, ta bilder, skravle med venninner eller slappe av. Herlig, herlig :)

Nattsovingen har det tatt lengre tid å få på stell da. Hun våkner fortsatt ofte om natten. Men heldigvis legger hun seg som oftest fort ned igjen, så snart pappaen kommer inn og sier at det er natta. En og annen natt har hun også sovet natten igjennom, eller bare våknet en gang eller to.
Etter at jeg kuttet ut ammingen om natten er det stort sett alltid pappaen i huset som tar henne om natten. Hun blir fortsatt mer urolig om jeg går inn, så da har vi funnet ut at det enkleste er at han står opp. Litt urettferdig siden han skal på jobb, men samtidig til det beste for oss alle.

Så det går seg til, sakte men sikkert. Plutselig er de så store at de sover godt hele natten, og må vekkes for å gå på skolen om morgenen. Jeg må si at jeg gleder meg litt til vi kan sove minst seks timer hver natt igjen. Men tiden går jo så fort, så plutselig er vi der, og husker bare et vagt minne om hvordan det var å aldri sove en god natts søvn ;)

1 kommentar:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Åh, jeg husker det strevet med skikkelig dagsoving. Nå er trollet vårt ni år og er i den fasen at hun tyner kveldsleggetida maks. Da hun var lita var hun til slutt nede i 30 minutter på dagtid, jeg fikk ikke gjort annet enn å sette meg ned litt, he he.

Det beste nå er at vi voksne ikke trenger stå opp grytidlig lørdag og søndag, niåringen står opp selv og ELSKER å være "aleine" i huset, da koser hun seg. Vi koser oss også.

Lykke til, du har noe å se fram til. :-)