lørdag 9. mars 2013

Hva skjedde???


Før storebror ble født bestemte vi oss for at vi skulle prøve å holde igjen litt med kjøp av leker, sånn at det ikke skulle samle seg opp med leker over alt. På en måte føler jeg at vi har vært ganske flinke til å holde på dette, men når jeg tar en titt inn på lekerommet så lurer jeg på hva i all verden som skjedde...

Ja, og hva skjedde?? Det er jo alltid en anledning for å kjøpe noe småtteri. Det er jo veldig praktisk med en ny leke hvis man skal ut og reise, er det ikke? Og Så er det veldig praktisk med en ny leke hvis man er på ferie og lekene man tok med begynner å bli kjedelige. Og så er det jo veldig praktisk med en ny leke hvis man er syk og har mange dager hjemme fra barnehagen. Og så er det jo veldig praktisk å kunne gi en leke hvis noen f.eks. har sluttet med bleie, er flink og sover i sin egen seng, eller har vært veldig flink til noe annet.  Og så får man gaver fra venner og familie som kommer på besøk. Og så får man gaver når man besøker venner og familie. Og så har man jo bursdag en gang i året, og jammen er det ikke jul en gang i året også. Og så helt plutselig så er huset så fult av leker at man sitter og lurer på hva som skjedde...

Nå har jeg store planer om å ta en skikkelig opprydding i løpet av noen dager. Ting av dårlig kvalitet skal kastes, ting som nesten aldri har vært brukt skal gis bort og noe skal legges vekk sånn at vi kan ta det frem på nytt igjen senere. Vi lurer også på om Daniel bare skal ønske seg penger eller klær til bursdagen sin. Vi har nemlig tenkt at han kan få spare til en iPad. Men hva gjør man med barnebursdag?? Man kan jo liksom ikke si at barnet ikke vil ha gaver heller, vi vil jo ikke at han skal føle seg utenfor og bli skuffet. Eller er det noen som har andre erfaringer??

4 kommentarer:

★ Heidi ★ sa...

Hei, ja det blir fort mye leker... Og vi merker at leker ikke alltid lekes saa mye med. det er moro naar det er nytt, men spenningen gaar fort over. Figurer har vaert en hit her, baade dyr og monstere. de lekes masse med. Da finner de paa sine egne historier med dem.
Vi har virkelig faa leker sammenlignet med venner, men syns guttene vaare er veldig flinke aa leke. De er ikke mengden leker som avgjör om barna leker bra. Leken er noe de har i hodet og en leke kan vaere bra for aa sette igang fantasien rundt et tema for eksempel.
Jeg syns det er flott med leker som ikke alltid er noe bestemt. det kan vaere treleker som har en form som lar den fungere som mange forskjellige ting, alt etter hva barnet vil leke for öyeblikket.
Hva gjelder bursdager har vi selv et bursdagsbarn neste uke. Vi har lyst aa si at barna ikke skal ha med gave, men dersom de vil gi noe de har laget saa vaersaagod. Vi syns det blir mange bursdager og mye drit som kjÖpes og gis rett og slett.
de faar jo som regel noe fint av foreldre og besteforeldre.
Hva med aa be foreldrene gaa sammen og kjöpe en litt större kvalitetsting til bursdagsbarnet? Like greit aa ikke venne barna med aa faa saa mange ting. Det blir jo mye uansett som du sier.
KLEM!

Anonym sa...

va me å ønske seg klær til barna, det gjør me og gjerne i en størelse eller to større enn de dei bruker...besteforeldre setter stort sett inn penger å tar med en liten ting som de kan pakke opp og da som regel klær eller utstyr som en treng, me foreldre gir skjelden gave og da isofall klær eller utstyr som ski, akebrett osv som trengs der og da eller til det komende året...planlegging e viktig her...:) får de leiker er det stortsett store ting eller ting som kan forsvinne eller bli ødelagt som uteleker, trillebår, sykler, dokkevogn etc. ej bruker også å ta vekkk litt leker som de får til jul og bursdag å legge vekk i ei kasse som ej tar frem når me skal på reise, ferier etc, slik att de får en "ny" leke da og en slipper å få masse nye leker vist du skjønner....slik gjør iallefall me det..:);:)

Ambivalentica sa...

Jeg kjenner meg sånn igjen! Og det verste av alt er at det er slett ikke bare venner og familie å skylde på, for vi er minst like tussete etter innkjøp av leker som de er.. ;) Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at guttungene har flere enn ti traktorer i ulik form og størrelse, f.eks. :) Vi har en god del duplo, og så "samler" vi på brio tog. Dette har vi i plastbokser, og de må stort sett rydde opp etter seg for å få leke med noe annet. Fint å ta bort og sette fram innimellom også. Om litt mye leker er den største "foreldresynden" en begår, bør en kanskje ikke klage.. ;)

Anonym sa...

Forstår hva du mener med at hele huset plutselig har leker overalt. Vi har en helt usannsynlig stor mengde med f.eks. kosedyr. Hadde bestemt oss for at de ikke skulle ha så mye før vi fikk førstemann vi og, men der har vi gått på en skikkelig smell.
Jeg synes likevel det er litt synd for ungene at vi voksne skal "ta fra dem" opplevelsen å få bursdagsgaver. Det hører med til en barnebursdag. Da hadde jeg heller gitt beskjed til familie og venner at vi ikke ønsker gaver til ungene utenom bursdag og jul. Begge mine unger har i allefall hatt veldig glede av både og gi og motta bursdagsgaver. Når de er så små som Daniel blir det ikke det samme med penger, tror jeg.