torsdag 21. mars 2013

Smittekjeden


Det er virkelig ikke noe stas når barna er syke. Og ekstra lite stas er det når det er den fryktede omgangssyken, som man for all del ikke vil at resten av familien skal bli smittet med. Jeg har faktisk små sprekker og sår rundt omkring på begge hendene mine, etter å ha vasket de x-antall ganger i løpet av de siste dagene. Hver gang det har kommet oppkast på noen overflater har de blitt vasket og kloret etter beste evne. Hver gang et barn (eller mammaen) har fått oppkast på seg, så har det blitt dusjet og vasket til den store gullmedalje. Vaskemaskinen har gått et titalls omganger, helst på 60 eller 90 grader. Og dere husker vel at man for all del ikke må ta på noen dørhåndtak eller andre ting før man har vasket hendene, hvis det er noen mulighet for at man kan ha vært i nærheten av noe smittsomt materiale!!?? Ja, hele den siste uken har handlet om å gi kos og omsorg samtidig som man gjør sitt ytterste for å bryte smittekjeden. Puh..

Ja, jeg vet at jeg ikke er helt god når det kommer til dette. Men hvem vil vel bli liggende med denne pesten?? Nå tror jeg heldigvis at lillesøster er over det verste. Så da er det bare å krysse alt vi har for at pappaen og mammaen ikke blir liggende i helgen!

1 kommentar:

Ambivalentica sa...

Omgangssyken er absolutt verste sort, og det er så vondt at ungene blir så dårlige. God bedring og tvi tvi til husstanden! :)