fredag 8. mars 2013

Av og til...


Noen ganger tenker man liksom at man skal gjøre noe koselig med barna, og så blir det liksom ikke heelt som man hadde sett for seg. I dag tenkte jeg det hadde vært koselig å ta med barna på en tur i skogen. Det har jo vært rene vårværet her de siste dagene. Så fant jeg ut at hvis vi først skulle på tur i skogen, så kunne jeg jo kle på barna jakke og ullbukse i stede for utedressen, så kunne vi jo ta med kameraet og ta litt bilder også! Lurt, lurt!!

Men det viste seg å være en dårlig løsning. Ada bare skrek, og etter å først ha prøvd å sette henne ned i snøen så ville hun hverken sitte på bakken eller i vogna. Mens storebror bare gikk der jeg ikke ville at han skulle gå, og smurte inn ullbuksa si i mose og hang den fast i greiner. Så det endte med at jeg febrilsk prøvde å få lillesøster i bedre humør, mens jeg småkjeftet på storebror. Haha, jeg håper ingen gikk forbi oss og tenkte at "hun mora der må jo være helt gal!"


Heldigvis ble alle i bedre humør etterhvert, og da ble ikke turen så aller verst allikevel. Mor ba om unnskyldning for den strenge tonen, og for at turen ikke ble helt som planlagt. Så fant storebror plutselig en gammel fotball, og alle sorger var glemt.


Jeg regner med at de fleste småbarnsforeldre innimellom opplever at ting ikke alltid blir helt som planlagt. Her hender det ihvertfall at vi har middager hvor alt går skeis eller at noen plutselig slår seg vrang for ting man ikke ante at de ville reagere på i det hele tatt. Men heldigvis går det jo fort over, og alle sorger er glemt. Det er vel litt av sjarmen med å ha små barn, og noe man bare må igjennom.
Her ble ihvertfall resten av dagen i dag veldig fin. Nå er storebror på overnatting hos mormor og morfar, mens lillesøster sover søtt i sengen sin.

God helg ønskes herfra!

4 kommentarer:

Petrus og Petrine sa...

Livet blir ikke som man har tenkt seg, da det er mange til å påvirke planene man har. Jeg opplever det både hjemme og på jobb, men alikevel liker jeg å ha en plan, da skjer det i alle fall noe.

Pia sa...

Det skjer ofte at ting ikke helt går som planlagt, ja;)

Ambivalentica sa...

Jeg kjenner meg godt igjen, jo høyere forventninger; jo større fallhøyde (og sannsynligheten for at det går helt på tverke bare øker).. :) Tror ungene merker det når mor eller far blir litt anspent, eller bare annerledes, gjerne fordi vi bare vil så inderlig vel.. :) Så bra at turen endte godt i alle fall, de så jo ut til å kose seg veldig :)

Sirkusprinsessen sa...

Usj ja, det skjer ofte her! Ingen er jo like posetiv og blid hele tiden, hverken barn eller voksne.