tirsdag 5. februar 2013

Nattavvenning


Her i huset er vi i gang med ny nattavvenning. Jepp, sånn går det når man ikke klarer å motstå presset. Vi hadde jo egentlig sluttet med mat om natten. Men så reiste vi på ferie samtidig som lillemor både var syk og slet med at fortennene skulle komme ut. Og da var det gjort...
Nå er vi på tredje natten uten mat. Far har tatt jobben - og det er litt av en jobb. Men det blir bedre og bedre for hver natt. I natt fikk vi sove nesten to timer i strekk, og det er jo rekord på aldri så lenge.

Vi har også måttet gjøre en ny jobb for å få lillesøster til å bli flink til å legge seg om kveldene. Jeg begynte med å sitte inne hos henne til hun sovnet. Satt bare ved siden av sengen og drev med mitt, og la henne ned sånn ca 200 ganger, helt til hun til slutt ga opp og falt i søvn. Når dette begynte å gå mer knirkefritt trakk jeg meg ut av rommet. Gikk inn og ut hvert tredje til femte minutt, og la henne ned og sa god natt hver gang. Jammen funket det ikke fint, og de siste kveldene har hun sovnet ganske raskt nesten helt uten å klage.

Ja, nå øyner vi noen timers sammenhengende søvn langt der borte! Yey!!

2 kommentarer:

Marthe sa...

Husker veldig godt dette. Vi holdt leeenge på med Mathea, vår eldste, og vi styret masse med legging. Holdt henne til hun sovnet, lot henne gråte.. huff, ja, masse styr. Så vi mannet oss skikkelig opp når vi skulle i gang med Anna, men det gikk SÅ fint. Det er jammen forskjell på disse barna;-)

Lykke til videre med avvenningen!

Ida sa...

Snart over kneika nå da, tenker jeg! :) Virker som det har gått seg til her, begge sov hele natten gjennom for første gang inatt. G.A var kun innom for å gi smokk en gang!