onsdag 7. november 2012

Mer permisjonssnakk


I dag har jeg snakket med barnehagen vår, og fått beskjed om at vi dessverre ikke får barnehageplass til lillemor i februar. Det betyr at vi sannsynligvis ikke får plass før starten av neste barnehageår, etter sommeren. Jeg ønsker ikke å ha henne i en annen barnehage i mellomtiden. Både fordi jeg ikke vil at hun skal måtte bytte barnehage etter et halvt år, og fordi jeg rett og slett ikke har mulighet til å levere to barn i to forskjellige barnehager. Når jeg begynner å jobbe igjen, så må jeg stå på døra i barnehagen med Daniel i det de åpner, hvis jeg skal rekke å være på jobb til jeg begynner. Pappaen i huset pendler med kollektivt, og har ikke mulighet til å levere.

Så nå tenker vi hardt på alternative løsninger. En løsning er å finne en dagmamma i nærheten (vi har en i kikkerten, som muligens kunne stilt opp - kanskje ihvertfall for et par dager i uka). Eventuelt så kunne jeg  kanskje gått ned i stillingsprosent for en periode, og fått litt hjelp av mormor og morfar. En annen løsning er at jeg tar permisjon uten lønn helt til midten av august. Dette har vi selvfølgelig ikke råd til, så da måtte jeg eventuelt jobbet en del kvelder og helger.
Jeg er også inne på tanken å ta fotointeressen min et lite hakk videre, og starte opp litt mer ordentlig. Jeg har jo plass til å rigge meg opp et lite studio i kjelleren her, og da kunne jeg jobbet mens lillemor var hjemme (evt. timet det til mens hun sover, og ha litt barnevakt av morfar).

Men så har jeg jo ikke greie på dette med studiolys, og det er jo virkelig en jungel der ute!!! Tips tas imot med takk, om noen har noe å bidra med ;) Og så aner jeg jo ikke hvor mye styr det er hvis man regner med å tjene såpass at det ikke kan gå inn under hobbyvirksomhet lenger, men det skal vel være overkommelig å finne ut av!? Jeg tror ikke at jeg skal gjøre noen stor business av det altså, men hadde isåfall håpet at jeg kunne spe på såpass at vi klarer å overleve med kontantstøtte og litt kveld/helgejobbing som sykepleier.

Jaja, vi får vel tenke litt hardt fremover, så får vi se hva vi lander på. På en måte må jeg jo innrømme at det frister litt å ikke begynne å jobbe fullt igjen i februar allikevel. Samtidig så husker jeg at jeg syntes at storebror var rimelig klar for barnehage da han hadde passert året (han begynte da han var 15 måneder). Lillesøster er jo en veldig aktiv frøken, så jeg tipper det blir litt å henge fingrene i når hun spinner rundt her i ettårsalderen..


Jeg hadde forøvrig besøk av en venninne med en nyfødt liten gutt i dag. Vi hadde flaks, og hadde ikke så aller verst lys inn av vinduet her, så da fikk vi noen fine bilder. Ah, jeg får nesten lyst på en nyfødt liten igjen når jeg ser så søte små - men bare nesten altså!

2 kommentarer:

Elin sa...

Dere her ikke mulighet å benytte tidskonto da (om det fremdeles heter det da...) At du begynner sånn smått å jobbe noen ettermiddager/kvelder nå og sparer på permisjonen? Kunne kanskje vært et alternativ i tillegg til å spe på med foto?
Jeg har stor tro på at du blir en flott fotograf! Dyktige du :)
Skjønner godt at du ikke vil ha henne i en annen barnehage midlertidig iallefall!
Håper dere finner ut av det!

mona sa...

Kunne nok vurdert det, om det ikke var for at jeg allerede er over på ulønnet permisjon :S Men hadde i utgangspunktet bare tenkt til å gå på ulønnet permisjon frem til februar. Takk for tilliten angående fotograferingen :)