torsdag 11. oktober 2012

Åtte måneder, og venninnebesøk


I dag har vi hatt besøk av Adas nye bestevenninne, som er seks uker gammel. Ja, det er en jente som bor rett borte i veien her, så vi satser på at jentene skal bli gode venninner. Det er ikke så mange helt små barn som bor her (enda), så vi er veldig glade for at Ella og familien nylig har bosatt seg her borte. I dag tok vi litt bilder av søte Ella.


Og mens vi tok bilder, så kom jeg til å tenke på at lillesøster er åtte måneder gammel i dag (jeg som enda går og sier at hun er litt over syv måneder), så da måtte jeg jo knipse noen åttemånedersbilder med det samme.

Lillesøster er som hun hele tiden har vært, en aktiv jente som oftest sover lite. Hun elsker å farte rundt i huset her og utforske alt som kan utforskes. Hun har jo kunnet reise seg opp en liten stund, men det er først nå hun såvidt har begynt å reise seg opp ved bordene her. Så nå er det bare om å gjøre å flytte unna alt som kan knuses eller ødelegges.
Lillesøster liker best mat hun kan holde og spise selv. Men hvis hun får en agurkbit eller noe annet som hun kan gnage på, så går det som oftest fint å lure inn noe annet innimellom. Ja, hvis det er noe hun liker da. Hvis det er noe hun ikke liker kniper hun bare igjen munnen og snur seg vekk, uansett hvor mye vi prøver. Det beste hun vet er brødmat og grove pannekaker (vi har begynt å lage de på havremelk, siden de ikke anbefaler for mye kumelk i kosten når de er så små enda). Og så får hun fortsatt en del morsmelk. Jeg skal se om jeg kan skrive litt mer om ammingen og det i forhold til at jeg var bortreist sist helg i morgen.
Det kan være en prøvelse å skifte bleie eller å kle på lillemor. Hun spreller alle veier, og vil helst ikke sitte i ro. Hun blir nesten alltid misfornøyd når jeg setter henne i vogna, men er snart fornøyd igjen når vi begynner å trille.


Ja, og ved siden av Ella så jo ikke lillesøster ut som noen baby lenger! Hjelpes, jeg skal da ha en baby en stund til, skal jeg ikke?!

3 kommentarer:

Elin sa...

Fantastisk bilder Mona!
Det jeg erfarte med lillebror er at han blir fort blir stor, selv om han enda betraktes som babyen i mammas øyne... Men som han selv sier (i en alder av 3,5 år): jeg er ikke baby, jeg er stor gutt. Mammaen er ikke like enig :P
Ada er jo baby enda!

nullfiresyvni sa...

Så utrolig søt hun er. Veldig interessert i å høre om dette med ammingen når du reiste bort ;)

Foreløpig ligger max glad og fornøyd på babygymmen og trimmer i vei. Både gleder meg og "gruer" meg til han er høyt og lavt.

Klem Kirsti

Janet sa...

Fantastiske bilder! Hun er bare så søt!