lørdag 13. oktober 2012

Reise bort fra babyen sin?


Mange har lurt på hvordan vi gjorde det da jeg var på jentetur sist helg, i og med at lillesøster er så liten og at hun fortsatt ammes. Noen vil sikkert synes at det er alt for tidlig å reise fra barna også. Selv synes jeg selvfølgelig at det er rart å dra fra henne når hun er så liten, men jeg stoler fullt på at hun har det like fint sammen med pappaen sin og mormor og morfar.

Jeg ammet min eldste lenge, så det ønsker jeg også å gjøre med minstejenta. Derfor var brystpumpa med på tur, og ble flittig brukt. Jeg har ikke så mye melk at jeg orket å styre med å pumpe opp et lager for å ha her hjemme, så lillesøster fikk morsmelkerstatning - i tillegg til vanlig mat. Hadde det vært første barnet hadde jeg sikkert pumpet til den store gullmedaljen for at babyen skulle få morsmelk også mens jeg var borte, men de lever jo tross alt like fint på erstatning, så jeg bestemte jeg meg for å ikke lage masse ekstra jobb med å fylle fryseren med morsmelk. Vi visste selvfølgelig på forhånd at lillesøster tok både flaske og erstatning. Vi jobbet jo iherdig for å få henne til å ta flaska her tidligere i sommer, så vi har passet på at hun har fått flaske en gang i blant etter det.

Lillesøster sov en natt hjemme og to netter hos mormor og morfar mens jeg var borte (pga. fars jobb). Mormor fant like godt ut at hun skulle prøve å ikke gi morsmelk, men bare tilby vann om natten. Dette fungerte utmerket, og lillesøster godtok det glatt og våknet bare noen få ganger i løpet av natten. Det bør vel nevnes at med eldste tok vi nattavvenning da han var ni mnd, og jeg har hele tiden tenkt at jeg skulle gjøre det tidligere med nr to. Men så kom lillemor og var veldig krevende, så vi har rett og slett ikke orket å ta kampen. Jeg har sett for meg at det skulle bli et lite mareritt med denne nattavvenningen av lillesøster, men så gikk det jammen lett som bare det..
Nå har jeg selvfølgelig bare måttet holde dette ved like etter at jeg kom hjem, så hun har bare fått tilbud om litt vann på flaske når hun har våknet om natten, og har godtatt det uten noe styr. Hun har våknet ofte allikevel da, og av og til vært våken en stund før vi har fått henne til å sove. Men det husker jeg at storebror også var en god stund etter at vi hadde gjennomført avvenningen.

Nå har vi like godt startet prosjekt "få babyen til å sovne av seg selv" også - men det kan jeg skrive mer om en annen dag ;)

Ja, og for de som lurer, så var det overhode ikke noe problem å få lillesøster til å ta puppen etter at jeg kom hjem. Det var akkurat som om jeg aldri hadde vært borte! Så for de av dere som måtte lure på om dere skal tørre å være en natt eller flere borte fra babyene deres: Har dere lyst, så hopp i det! Det er herlig å få litt alenetid, og enda koseligere å se barna igjen etter at man har vært borte :)

2 kommentarer:

line, 26 sa...

Synes det var interessant å lese om hvordan du løste det med amminga i helga. Jeg tenker at det er sporty å ta steget å dra bort fra babyen sin, og bra med noen nye impulser, dersom dette føles riktig for en selv. Og absolutt et pluss at nattavvenninga ble gjort i samme slengen;)

Selv dro pappaen og jeg på kjærestetur til London da vår første var 5 1/2 mnd mens gutten vår var hjemme hos mormor. Jeg hadde også med pumpa, og hadde i tillegg pumpa opp de fleste måltidene hjemme. Det gikk veldig greit selv om han reagerte med at han ikke ville ammes med det første, men det gikk over i løpet av kvelden:) Det gjorde utrolig godt å komme seg litt bort, selv om jeg må innrømme at reisen hjem ikke kunne gå fort nok;)
Nå er jeg gravid med nr to (termin i november) og planlegger en jentetur til våren. Selvsagt må vi vente å se Om det lar seg gjøre med tanke på amming/flaske.
Gleder meg til å lese innlegget om prosjekt 'sovne selv'!
Ønsker deg og familien din en fin helg!;)

nullfiresyvni sa...

Å det høres jo kjempebra ut. Her sliter vi litt med flaske- noen ganger sluker han den andre ganger leker han bare med den i munnen... Har en drøm om dette med å sovne selv jeg og, men foreløpig bysser, vugger, spretter og vrikker vi oss inn i søvnen. Både hjemme og ute. Takk for gode tips til nattavvenning og. Ikke helt der enda, men når den tid kommer er jeg klar.

Klem kirsti