søndag 2. september 2012

På stellebordet


Jeg tenkte at jeg måtte slå et slag for disse "Softstar" vaskeserviettene som selges på Rimi. Jeg er ikke noe glad i å bruke våtservietter på babyene når det er helt små, så jeg har pleid å bruke "Mesoft" kompresser 10x10, som kjøpes på apoteket. Det er som små myke vaskeservietter som bare bløtes i vann. Til storebror pleide jeg å lage "våtservietter" av de, siden vi ikke hadde vann tilgjengelig ved stellebordet. Da kokte jeg bare opp vann, hadde i litt babyolje og dynket en bunke med kompresser oppi. Så oppbevarte jeg de i en boks på stellebordet.
For litt siden prøvde jeg disse engangs vaskeserviettene fra Softstar, og de er helt supre. Man får litt mer for pengene enn hva man gjør med kompressene, og lenge hadde Rimi de også på tre for prisen av to. De er myke og gode, og et supert alternativ for de som ikke har lyst til å bruke våtservietter. Våtserviettene er jo ofte litt hardere for huden til små babyer, dessuten er det jo en del konserveringsmidler i de.

Når jeg først snakker om ting som er på stellebordet, så kan jeg jo nevne at jeg sverger til inotyol ved sår stump. Og vi er heldigvis så lite plaget med bleieutslett at denne salven er arvet etter storebror. Ved litt rødhet smører jeg litt på, og da er det stort sett borte til dagen etter. Jeg har brukt mye inotyol i jobbsammenheng før også, og synes at det absolutt er en av de beste salvene til formålet.

Og til små barn med atopisk hud er A-derma Exomega, Emollient balm for veldig tørr hud et must! Jeg har ihvertfall hørt om veldig mange som sverger til den, og synes at den er super selv også.

4 kommentarer:

Karin Pedersen | KarinFoto sa...

Så kjekke vaskeservietter. Jeg er heller ikke så glad i våtservietter, syns ungene blir så seige av dem. Kjøper tørrservietter i Sverige (bor nærme svenskegrensen så her handles det i sverige :D) som sikkert er noe lignende disse du viser.

To av mine har atopisk eksem og A-derma funker fint, lillebror er mest plaget. Han har det fungert veldig fint å bade han i Sebamed dusjolje (for voksne) og smøre han inn med A-derma etterpå. Sebamed oljen gjør huden utrolig myk og god og dufter nydelig. Til sår stump har jeg brukt potesmel, syns det har funket best :)

Mariann sa...

Takk for tips Mona. Bruker mesoft til Sara, men alltid kjekt å spare litt penger :) Rimi next :)
Bruker zinksalve, men skal teste den andre også jeg. MIne barn er veldig sensitive.
Ha en fin dag. Her vasker jeg spy og trøster sutrete unge idag, herlig... NOT, litt stressa siden tiden skulle vært brukt til å ordne ting før bryllupet, hjelp bare 12 dager igjen...

Anonym sa...

Ved eksem er det lurt med grønnsåpebad. Gjør det forebyggende en gang i uka også i leksefri perioder. Smører med aderma etterpå, i tillegg til reseptbelagt kortisonkrem i periodene hvor det er nødvendig. Men prøv medisinsk grønnsåpe ved røde nupper/sår, fås på apoteket.

mona sa...

takk for tips :)