søndag 30. september 2012

Horn


I morges var jeg så heldig at jeg fikk ligge og dra meg litt sammen lillesøster, og sto opp til nydelige ferske horn. Min kjære er nemlig en kløpper til å bake, og hornene er de beste jeg vet om.
Etter at jeg delte dette bildet på instagram i dag, fikk jeg spørsmål om oppskriften fra ei som har fått disse servert her tidligere. Jeg er selvsagt ikke vanskelig å be..

Oppskriften er fra Klikk.no, med et par små endringer: Min kjære pleier forøvrig også å doble oppskriften, men tar da bare en halv pakke gjær ekstra. Og så lager han hornene litt store, så han får ca 24 horn av dobbel oppskrift. Link direkte til oppskriften finner du her. Der er også en egen variant om du ønsker de fine.


INGREDIENSER

  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 60 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 stk egg, sammenpisket - til pensling

  •  valmuefrø og/eller sesamfrø til pynt

FREMGANGSMÅTE

(Gir 16 horn)
Bland mel, sukker og kardemomme. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.
Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø og/eller sesamfrø på.
Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter.
 






Vi har forøvrig en syk liten prinsesse her, og forbereder oss på at det kan bli en tøff natt.. Kryss fingrene for oss!

2 kommentarer:

kirsti sa...

Takk for oppskriften, skal prøve å bake! Håper natten har gått greit, david har bare spydd en gang! Kirsti

ELIN sa...

Å, de så skikkelig gode ut! :) God bedring til lille prinsessa, håper det går fort over. Klemmer fra Elin