torsdag 23. august 2012

Kjøkkenhagen


Min kjære ønsket seg en kjøkkenhage. Så i vår gikk han til innkjøp av diverse frø, krukker, jord og alt annet man trenger for å dyrke sine egne grønnsaker. Han kjøpte tre store kasser som skulle stå ute i hagen. Morfar og far selv mente at de kanskje burde stått midt ute på plenen (ja, ikke helt midt utpå da, men midt utpå i mitt hode), men heldigvis fikk jeg de til å plassere de helt i enden på tomta, gjemt bak ripsbuskene våre.


Da frøene skulle spire havnet det plutselig noen små kasser med frø i vinduskarmene i stua. What?? Skal de stå her?? Ja, bare når de spirer, var svaret fra far. De skulle selvfølgelig ut så snart de kunne plantes ut. Men så ble våren så dårlig, og far syntes at de ikke kom seg bra nok ute. Så en etter en kom noen planter snikende inn i vinduskarmen. Mange står enda i de store kassene ute, og i store potter ute, men mange har blitt stående inne hele sommeren. Både i vinduskarmen i stua, på gulvet i stua og i vinduskarmen på kjøkkenet.


Vi lever altså i den rene botaniske hage her i heimen ;) Jaja, vi får håpe det er verdt det når vi mesker oss med de ti tomatene og åtte paprikaene som står i vinduskarmen og bare venter på å modnes.. Det er ihvertfall ikke tvil om at den hjemmelagde pestoen med hjemmegrodd basilikum var himmelsk god!

Jeg lurer igrunn litt på om dette egentlig var et skittent triks for å få drivhus i hagen til neste sommer??

2 kommentarer:

Karianne sa...

Hehe, utspekulert fyr han selveste!
Men digg å hjemmelagde økologiske grønnsaker da!

Siv Iren sa...

Drivhus er jo det beste, kjør på!