søndag 8. juli 2012

Endelig


Morfar har en fin gammel båt. Siden han nettopp hadde kjøpt den, og brukte mesteparten av sommeren i fjor på å pusse den, så fikk vi bare en liten tur ut med båten i fjor sommer. Jeg elsker å være på sjøen - da jeg var barn bodde vi nesten på sjøen om sommeren. Så siden jeg er hjemme i permisjon i år, og morfar er pensjonist, så hadde jeg liksom store planer om at lillesøster, morfar og jeg (ja, og noen ganger storebror) skulle dra på båtturer i tide og utide denne sommeren, mens de andre var på jobb.. Men så har det jo nesten ikke vært noe fint vær i det hele tatt. Dessuten er hverdagen så travel at dagene bare flyr avgårde.

Så i dag var faktisk årets første båttur for min del. Og sikkert en av veldig få, siden jeg snart skal tilbringe resten av sommeren mye lenger nord i landet.. Været var ikke meldt til å være det beste, så vi bommet litt med påkledningen. For selv om solen bare tittet frem innimellom, så var det jo riktig så varmt i luften. Vi angret bittert på at vi ikke hadde tatt på oss shorts, og at vi ikke hadde tatt med oss utstyr til å bade og grille.. Det får bli neste gang!
Det var ihvertfall herlig å få seg en tur på sjøen. Barna storkoste seg, og lillemor sov søtt etter fem minutter. Hun våknet riktignok så snart vi sakket farten igjen for å gå i land på en holme, og var ikke helt fornøyd med å ha på seg redningsvest mens hun var våken. Hun var også veldig interessert i å kjenne på sanden og steinene, og ble passelig irritert da hun ikke fikk lov til det..


Og da vi var på holmen hadde jeg helt glemt å ta med ranglen til lillesøster. Det eneste jeg fant i veska som hun kunne tygge litt på var en smokk. Og tror dere ikke at hun plutselig sugde litt på smokken da!!? Jeg har jo gitt opp å få henne til å ta smokk for lenge siden, men nå lurer jeg nesten på om jeg ikke må gjøre et lite forsøk til.. Hadde vært så deilig om hun kunne tatt smokken, så kanskje hun hadde klart å falle til ro av seg selv når hun skal sove!

6 kommentarer:

kirsti sa...

wow, heia Ada med smokken!!!!

★ Heidi ★ sa...

Herlig med baat-tur da:) Skikkelig sommerfeeling.
Lille Sander tar smokken han. har gjort det siden han var to uker. Men tror du ikke vi klarte aa rote bort smokkene i gaar, da vi virkelig trengte dem. My God som han skreik i gaar kveld. Da tenkte jeg kolikk, kolikk...
Men i dag er han superrolig igjen og har stort sett sovet hele dagen uten hjelp av smokk. Baeresjalet er fantastisk saann sett. Sovner saa fort han kommer inn i det. Stort sett.

Karin Pedersen | KarinFoto sa...

Deilige fargeglade bilder! Så kjekt at hun har tatt smokken, jeg er for smokk så lenge det er med måte.
Jeg er ikke særlig glad i båter, så jeg slipper gjerne om jeg kan.

Krysser fingrene for at det blir flere sommerdager ute med båten.

mammaKine sa...

Herlig med båttur og herlig med jentetur ut :-) Ha en fin kveld, Mona!

Renathe sa...

Dere får ordne med en båt i nord dere da ! :) herlig men turer på sjøen! Får håpe den hittil fantastiske sommeren i nord holder seg til dere kommer <3

Renathe sa...

Dere får ordne med en båt i nord dere da ! :) herlig men turer på sjøen! Får håpe den hittil fantastiske sommeren i nord holder seg til dere kommer <3