torsdag 5. juli 2012

En is om dagen?


Det blir mye is om sommeren.. Selv om været ikke har vært det beste så langt, så har det blitt mye is. De spiser is i barnehagen, de får is hos besteforeldre og de spiser is hjemme. De fleste som har fulgt meg lenge vet at jeg er litt nazi når det kommer til sukkerinntaket til barna. Så jeg synes nok at det kanskje blir litt vel mye is om dagen.

Derfor lagde jeg en liten ladning med smoothie-is her om dagen. Jeg serverte det til lille forrige sommer også, med stor suksess. Isen ble like godt mottatt i år også, selv om han nå har blitt godt vant med vanlig is. Han ville nok valgt en kroneis om han fikk begge plassert foran seg, men når han kun får tilbud om denne isen, blir han like glad som han ville blitt om han fikk tilbud om annen is.

Oppskriften på denne isen er sånn ca som dette (jeg lager alltid bare på slump):
1 dl frossne blåbær
1 dl yoghurt naturell
1 banan
1 dl eplejuice

Sist lagde jeg med jordbær - og jeg tror nok at jeg synes at den ble hakket bedre. Det som er dumt med hjemmelaget is er at det blir sånne iskrystaller i de. Jeg tror man kan unngå det ved å røre litt i isen mens den er på vei til å fryse. Jeg hadde tenkt til å prøve på det sist selv, men i ammetåka kom jeg ikke på det igjen før de var helt fryst..

8 kommentarer:

Ida sa...

Så lurt! Dette må jeg prøve!

mammaKine sa...

Helt enig! Dette var lurt :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Dette høres godt ut, takk for tips. Vår åtteåring og venninnene vandrer fra hjem til hjem og får en is på hvert sted. Så da ender de opp med å spise 3-4 is på en dag.. Jeg har fylt opp fryseren med saftis, det er i alle fall hakket bedre enn 4 fløte-is.

Mamma Marianne sa...

Lille er bare 8 måneder enda, men til neste år har jeg også store planer om å lage hjemmelaget is :)

Mamma Marianne sa...

Lille er bare 8 måneder enda, men til neste år har jeg også store planer om å lage hjemmelaget is :)

★ Heidi ★ sa...

Ja, det er sant... Hjemmelaget is var det lenge siden jeg laget. Men det er jo saa godt.
Og enkelt og sunt.
Mine gutter har vaert veldig fornöyd med det, men naa har det gaatt mest i kjöpeis. Litt pga situasjonen egentlig., Tiden strekker ikke riktig til om dagen.

Frulykkelig sa...

Smothie is er bare så godt! Vi lagde av melon, melk og natruell yoghurt her en dag og det ble knall godt!

Pernille Ulrikke sa...

Prøvde å lage smoothie is av ferdig kjøpt drikke smoothie i butikken, det gikk helt greit, men er nok mye bedre med den man lager selv :-) Synes det er så deilig med hjemmelaget is!