onsdag 9. mai 2012

Vippestol


Da vi ventet Daniel kjøpte jeg en BabyBjørn vippestol brukt for 150,-. Stolen brukte vi MASSE, og Daniel elsket å sitte og vippe. Vi brukte den faktisk til han var godt over året - mest hvis han skulle spise eller mens mor dusjet da. Vi plasserte han ikke der hele tiden, bare så det er nevnt ;) Dessuten er det greit å merke seg at de ikke skal sitte der for lenge av gangen, spesielt når de er helt små.
Lillesøster har allerede brukt den en stund hun også, og hun er like fornøyd med den. Jeg må ofte sitte med foten på den og vippe henne opp og ned da - men det er det verdt om man kan få spise middagen sin i fred uten en baby på fanget. Hun har også begynt å leke med leken som er foran henne de siste ukene. Så hvis lillesøster er utålmodig og mor ikke orker å bysse eller er opptatt med noe, er det bare å putte henne i vippestolen.

Det var dagens tips til de som nettopp  har fått små, eller som venter små om ikke så lenge. Hvis du vurderer å kjøpe en vippestol, så er det ikke noe å lure på! Og det er kun BabyBjørn som gjelder, vi har prøvd andre vippestoler når vi har vært på besøk andre steder, men de har ikke vært i nærheten av å være like bra som BabyBjørn.


Her er storebror tre-fire uker eldre enn hva lillesøster er nå. Han mistet nesten alt håret sitt rundt den alderen lillesøster er i nå, og de siste fjonene barberte jeg rett og slett vekk (hihi, søteste flintisen vår). Foreløpig ser det ut til at lilleøster slipper å være skallet, sånn som storebror. Det kommer ihvertfall lyst hår under det mørke, og det virker ikke som at hun har mistet noe mer enn den lille flekken i bakhodet som blir gnidd vekk. De er jo søte når de ikke har hår også, men jeg må innrømme at jeg synes det er stas at lillesøster har mye hår - ihvertfall når hun er jente og jeg kan putte spenner eller sånn i det hvis hun skal pynte seg.

6 kommentarer:

Siw Aina sa...

Vippestol har vært en hit her også, til alle tre :)

Marthe sa...

Vi lånte babybjørn sin vippestol til nr 1, mens til de andre to har vi hatt andre typer. Enig med deg, babybjørn sin er veldig bra. Til minstemor har vi fått newbornsettet til Stokke, og tripptrappstol. Det funker kjempebra! Kan anbefales! Da er hun i høyde m oss og jeg tror det blir supert til hun skal begynne m grøt.
Hilsen Marthe

Karin Pedersen sa...

Vippestol har alle mine tre også brukt, men ikke Babybjørn da. Jeg har vært mest fornøyd med den typen man kan justere rygg og sete. Da kan jeg også bruke den helt i liggende stilling, noe jeg har gjort mye i nyfødt-tiden. Jeg tok bort Spurven sin vippestol for noen mnd siden. Etter han begynte sette seg opp har det ikke vært så trygt å bruke den syns jeg. Helt klart noe jeg ikke kunne vært foruten den tiden vi har hatt den.

Nydelig storebror uten hår og lillesøster med masse hår :)

littlemisssunshine sa...

Vippestol står på huskelista! Trodde jeg kunne bruke vår gamle, men den var jammen godt brukt...hehe. Litt grøt og gulp her og der. Synes babyen fortjener bedre enn som så;)
Kjempesøte bilder!!

Fortsatt fin torsdag til dere:)
Heidi

Janet sa...

Jepp. Det var som en drøm å få storebror i vippestol da han var rundt to måneder. Nå venter jeg bare litt til før jeg finner den fram til lillebror.

Fru Føreland sa...

Babybjørn vippestol er helt klart et must:D Funker jo som bare det fra nyfødt til nesten året. Her nekter frøkna å sitte i den nå, men for en med litt mindre mark i rompa så hadde den sikker funka ennå:D
Ikke lenge til 17.mai nå og minimalt med hår å sette spennen her gitt.. heldig du er;)

Ønsker deg en finfin helg!