fredag 2. mars 2012

Lille Ada


Lille Ada er verdens fineste, men også en utålmodig liten frøken. Hun vil helst ligge på fanget hele tiden, og er veldig glad i mammas melk. Det er først nå at det har vært mulig å legge henne litt fra seg når hun er våken, uten at hun blir misfornøyd. Så jeg øyner en liten sjanse for at det begynner å gå seg til.
Hun vil også helst sove oppå mamma. Om dagen kan hun sove lenge og vel i vugga si, mens om natten våkner hun nesten hver gang hun blir lagt i den samme vugga. Det har ført til at vi (imot mors vilje) har praktisert en del samsoving. For når Adamor kun sover to timer i strekk før hun skal ha mat, og det tar godt og vel en time halvannen for å få lagt henne i vugga igjen, så fant mor ut at det var like godt å bare ha henne liggende i sengen vår. Selv om det fører til at mor ligger i dårlige sovestillinger og er livredd for å kvele den lille.
Det er på kvelden hun har mesteparten av våkentiden sin, og da vil hun helst spise hele tiden. Men smokk, det vil hun ikke ha - den bare tygges på, og spyttes ut. Og så synes hun som oftest at det er tullete å sove for natten før klokken nærmer seg 01.
Hun synes det er fint å sove i vogna eller i bæresjalet, men når hun våkner midt under trilleturen vil hun helst ha mat NÅ - eller helst for fem minutter siden, høres det ut som. Men da vi var på trilletur i dag, gikk det fint. Så det begynner kanskje å gå seg til det og??
Ellers så er hun veldig sterk, og har vært flink til å holde hodet sitt helt siden hun kom til verden, og hun har allerede sparket seg ut fra stellematten mens mor var i dusjen. Blikket har hun også holdt ganske godt helt siden hun ble født, men det er visst fortsatt lyset og andre ting bak mamma som er mest spennende å se på. Hun smiler litt innimellom, men jeg tror ikke at det er noe bevisst smil der enda.
Ja, også er hun selvfølgelig verdens fineste lillesøster, som er tre uker gammel i morgen!

7 kommentarer:

Ida sa...

Åh, det er den fineste lille jenta jeg har sett på lenge. Smelt! :)

Pia sa...

Hun er nydelig! Kjenner til det med å ha barn som vil sove på mamma, vil ha mye pupp;)Men de blir sterke og kjappe:)

Renate sa...

Så fin blogg jeg kom over her da :) Ett fantastisk header bilde ! Tror vi har barn med ca samme alders forskjell, da går det virkelig rundt i heimen ja ! Titter innom en annen dag ::) Sayonara

Guro sa...

Nydelig er hun!!

Hegeslilleboble sa...

Så skjønn:). Jeg fikk nettopp bestilling på en rispose til ei tre uker gammel jente som kun vil sove hos mor og far, det hjalp visst noen timer nå i starten faktisk. Kanskje det kunne vært noe? Varmer den opp og legger inntil henne i sengen så hun får litt varme når hun skal sove.

Ha ei hos helg videre!!

Hegeslilleboble sa...

Må jo bare skrive at hun jenta heter Ada også, kom akkurat på det og da måtte jeg inn hit igjen;). Ada Katariina heter hun, artig:). God helg igjen du!

Ida sa...

Hei. Takk for det:-) Vi koser oss i disse hektiske tider!
Ja, nå har jeg endelig fått oppdatert bloggen litt, men det er neimen ikke lett å finne tid og ork alltid. Satser på at det går seg til etterhvert. Det er jo så moro å lese tilbake etterhvert som barna vokser.
Nydelig navn dere har valgt på tulla deres!

Ha en fin helg videre.

Klem