mandag 5. mars 2012

Husarbeid


Det er jammen ikke lett å få tid til husarbeid om dagen. Jeg er egentlig sånn som pleier å ha det strøkent nesten til enhver tid. Ja, eller jeg kan vel kanskje ikke si det om meg selv lenger, for det begynner å bli en stund siden jeg alltid hadde det strøkent... Jeg hadde det ihvertfall strøkent før jeg fikk barn, og før det eldste barnet begynte å lage alt for mye rot. Ja, også må jeg kanskje nevne at jeg aldri har klart å ha det strøkent i boder og skap. Jeg skulle gjerne hatt det strøkent der og, men jeg rekker liksom aldri å rydde alle skuffer og skap før det er rotete igjen der jeg begynte. Så derfor nøyer jeg meg med å si at det man ikke ser, ikke er så farlig..

Men nå skranter det virkelig på husarbeidet her om dagen. Bortsett fra klesvasken da, for vaskemaskinen går jo nesten i ett. Sånn er det når det gulpes og skvettes melk på både klær og sengetøy, da blir det plutselig fem ganger så mye klesvask som vanlig..

I dag fant jeg derfor ut at de to timene jeg hadde til rådighet skulle brukes til å få gjort noe husarbeid. Så da var det bare å vurdere hva som måtte prioriteres. Valget falt på kjøkkenet, som etter mine preferanser begynte å bli kvalmt skittent.. Så i kveld var jeg lykkelig da jeg skulle lage kveldsmat til lille. Ah, så mye bedre ting føles når det er rent og fint. Og kjøleskapet burde jeg jo vasket og ryddet hver uke, det er jo fantastisk deilig når man finner alt som er der inne, og vet at det ikke ligger noen lumske gamle grønnsaker og råtner inne i et hjørne...

Ja, så da var det bare resten av huset igjen da.. Det spørs om jeg ikke må sende bud på en vaskedame igjen. Vaskedamer er jo geniale å ha når man har andre ting å bruke tiden på selv ;)

1 kommentar:

Fru Føreland sa...

Kjøleskapet ditt var strøkent - gir meg akutt glede;)
Det verste med å prøve å ha det strøkent er for min del at standarden til min bedre halvdel ligger på et helt annet nivå enn hos meg. Og med ei frøken i hus som drar ut ting fra skuffer og skap og kaster lekene ut fra lekegrinda så er det jo et evighetsprosjekt som aldri ender;)
Er forresten blitt tante til en liten nydelig gutt idag, veldig koselig:)
Liker den nye headeren di så godt:)

Ha en finfin mandagskveld!