lørdag 10. mars 2012

Fire uker - statusrapport


Tenk, i dag er det akkurat fire uker siden denne herlige lille frøkna så dagens lys for aller første gang. Ja, for akkurat fire uker siden satt jeg i badekaret og hadde vondt, og en halvtime senere var hun ute.. Tiden går jammen fort!

Mange lurer nok på hvordan det går her i huset, etter at vi gikk fra tre til fire. Og jeg kan melde om at det går veldig fint. Jeg skal ikke nekte for at det var MYE mer slitsomt å få nr to, sammenlignet med førstemann, men alt går seg til.

Frøkna er ganske urolig om kveldene, og vil helst ligge ved puppen hele tiden, men på dagtid sover hun stort sett mye. Hun er fortsatt ikke så glad i å ligge for seg selv når hun er våken, men nå kan hun ihvertfall ligge litt alene innimellom. Det er jo litt kjekt at jeg slipper å sitte med henne på fanget hele tiden, sånn med tanke på at storebror også skal ha litt oppmerksomhet.
Nettene er fortsatt korte, med mange avbrudd, men jeg synes at det begynner å bli litt bedre. Natt til i går tror jeg bare at jeg ammet en gang imellom kl 01 og 06.30 - så da følte jeg meg jo rimelig oppegående til byturen jeg hadde planlagt. Dessuten har vi funnet ut at far kan sette på tvèn til storebror før han går på jobb, så kan jeg ligge og slumre en drøy time til etter at morgenen egentlig har begynt. Det hjelper mye!


Storebror er heldigvis ikke så sjalu som han virket da jeg skrev om det sist. Jeg merker litt sjalusi innimellom, men ikke mer enn hva man må forvente, tror jeg. Han har heldigvis ikke prøvd bevisst å skade henne noe mer (han kløp henne i tåa en gang, og klappet til henne en annen gang), men han er ikke akkurat forsiktig når han skal "kose" med henne. Jeg kjenner jeg får litt hetta innimellom, når han klemmer hendene hardt over fontanellen hennes - men i neste sekund koser han så forsiktig som bare det. Han er nok litt ekstra "sår" om dagen da, så han takler ikke så godt å få tilsnakk. Men det går deg vel sikkert til det og!
Det er ihvertfall ingen tvil om at han er glad i lillesøster. Hun er den første han vil hilse på om morgenen, og han er stadig borte hos henne for å kose litt eller for å snakke litt med henne. Veldig koselig å se for en mamma!

Dagene bare flyr avgårde, og jeg må si at jeg ikke helt skjønner hva tiden går til. Noen dager føler jeg at jeg knapt har rukket å spise eller å tisse, mens andre dager får jeg nesten dårlig samvittighet fordi jeg føler at jeg har sittet så mye i godstolen her. Men kroppen trenger nok litt ekstra hvile, så jeg prøver å nyte de dagene som er litt rolige.
Alt i alt, så vil jeg si at vi har det veldig fint. Og lillesøster blir bare søtere og søtere, og vi blir bare mer og mer forelsket :)

4 kommentarer:

Fru Føreland sa...

Godt at alt går bedre med tanke på sjalusien. Er nok som du sier at litt sjalusi må man nesten regne med, er jo ikke så rart når de fra før er vant til å få all oppmerksomheten fra mamma og pappa..
Utrolig flott liten frøken og spesielt fin med spennen i håret. Her har min 9 måneders fortsatt så lite at hår at det ikke blir på 17.mai engang;)
Veldig fin storebror og forresten;)

Ha en finfin lørdagskveld!

svartboble sa...

Åå, herlighet! Så utrolig nydelige barn!:)

mammaKine sa...

Så pene barn du har, Mona. Også så fint at ting går seg til, ingenting er bedre enn det :-) god søndag!

★ Heidi ★ sa...

Höres ut som du har helt kontroll sör du meg:) det er sant at ting gaar seg til. Har man to barn saa har man det og da maa man jo bare finne lösninger for aa faa det til aa funke. Ikke ha daarlig samvittighet for aa sitte i godstolen, du har jo NETTOPP faatt barn!!
Det er viktig aa ta det rolig naa, med tanke paa melken og alt.
Og saa maa du jo faa tid aa nyte den nye tilvaerelsen ogsaa. Som du sier saa gaar jo tiden veldig fort. Det fant vi og ut og dermed at det var paa tide aa begynne paa nytt igjen;)
Heidi.