fredag 10. februar 2012

Krise

Ja, jeg vil gå så langt som å kalle det en liten krise. Noe av det jeg gleder meg veldig til er jo å ta fine bilder av den nye verdensborgeren som snart skal komme. Men i dag da jeg skulle ta noen bilder, ville plutselig ikke kameraet fokusere på det som er for nærme. Altså. da snakker jeg ting som er et par meter unna - helt vanlig avstand for portrettfotografering. Jeg har prøvd det meste, men det fokuserer fortsatt bare når jeg prøver meg på ting som er lengre unna. Jeg har et Canon EOS 550d med et 50mm 1,4 objektiv. Jeg bruker det alltid på manuell innstilling, men har autofokus på objektivet. Når jeg nå prøver å fokusere på ting som er et par meter unna, så er det akkurat som om den bare står og slurer.

Jeg hadde egentlig tenkt til å kjøre inn til japan foto (hvor jeg kjøpte det) i kveld, for å se om de hadde noen tips eller om jeg rett og slett må ha nytt objektiv. Men etter å ha lett og lett, så finner jeg ikke kvitteringen min. Nå har jeg snakket med butikken, og de sier at de skal klare å finne kjøpet mitt i systemet allikevel, men nå er klokka så mye at jeg ikke rekker å kjøre inn før de stenger. Så da er det bare å knipe igjen i natt, for jeg nekter å føde uten å ha kamera som jeg kan ta bilder av den lille med!!
I morgen går ihvertfall turen rett til Oslo og Japan foto, så får vi krysse fingrene for at det er noe som kan fikses uten at det blir alt for dyrt for mor..

5 kommentarer:

Wenche sa...

Ja det er krise, det skjønner jeg!
Det samme skjedde faktisk med mitt objektiv (samme type) for noen måneder siden, men jeg satte på ett annet og har helt glemt det!

Godt du minner meg på det!
Krysser fingrene for at frøkna venter litt til da. :-)

mammaKine sa...

Uff ja det er krise! Håper kamera problemet løser seg. Ps; for meg hjalp det å legge inn bestilling på bloggen. Haha. Men lykke til uansett når det setter i gang, godt å høre at du er såpass klar for fødsel :-)

Størstepia sa...

Huff da, Mona! Sånt er så kjipt, også passer det jo aldri...
Håper du holder igjen et par dager, og at de finner ut av det på Japan Foto imorra!
Stor klem

Anonym sa...

Æsj, det er kjipt :( Det er skikkelig krise å ikke ha kamera i orden :) Håper den lille lar vente på seg, så du får ordnet kameraet :)

Renathe sa...

Det er krise ja!!:o satser på at det går bra, hvis ikke får mannen fikse det for det kjappere enn kjappest! :)