torsdag 9. februar 2012

Fødesveis og gode tips til de som snart skal føde


Sånn, da er fødesveisen i boks også. Jammen rakk jeg ikke en frisørtime før mini fant ut at det var på tide å melde sin ankomst. Det er jo viktig å være fin på håret til man skal føde ;) Det er ihvertfall deilig å ha ordnet håret, så slipper jeg å tenke på at jeg må komme meg til frisøren etter fødselen.
Jeg har også vært til modningsakupunktur i dag, forhåpentligvis den siste timen til det før fødsel. Vi satt opp en time i neste uke også, men jeg krysser fingrene for at jeg slipper å bruke den.

Ja, så nå er jeg igrunn helt klar for fødsel! Jeg må bare putte et par ting til oppi sykehusbagen - siden jeg leste noen gode tips i går. Det ene tipset leste jeg i det nyeste "Gravid" bladet - der stod det tips til hva man bør pakke med seg i sykehusbagen. Det meste der hadde jeg allerede pakket, og noe syntes jeg ikke var nødvendig - men innesko, det hadde jeg ikke tenkt på. Da jeg fødte Daniel var jo ikke det nødvendig, siden det var i mai og vi gikk i lette sko ute uansett. Nå hadde det vært litt kjedelig å komme på føden i varme vintersko, og ikke ha noe annet å bytte til!!

Et annet godt tips jeg leste på et av disse gravideforumene var å ha en bærepose med to håndklær liggende i bilen. Så kan man legge posen underst med et håndkle over når man kjører til sykehuset. Er jo utrolig kjedelig å få setet fullt av forstervann hvis vannet skulle gå på vei inn... Så da jeg hadde vært til akupunktur i dag lot jeg like godt håndkleet jeg hadde med dit ligge i bilsetet. Jeg sover jo allerede på tisselaken i tilfelle vannet skulle gå, så hvorfor ikke sitte på et håndkle også!? Jeg skal pakke et til håndkle og legge i en pose i kveld, så har jeg det også klart :)

Da legger jeg herved inn en bestilling på fødsel i morgen kveld - jeg håper det holder å legge inn bestillingen her?! Eller er det noen som vet om jeg må sende den et annet sted også?

8 kommentarer:

Ida sa...

Så deilig med frisørtime! Veldig fin sveis - og for å ikke glemme mage:-)
Her går det også i tisselaken i senga eller sofaen(hender noen kvelder at Vetle ikke vil ligge andre steder enn oppå meg i vår senga, noe jeg ikke klarer, hihi). Det med håndkle og plastpose var et godt tips - tipper det er en som hadde fått hetta om skinnsetene ble vannet. Sist gang kom jeg til føden med klissvåt joggebukse. Herlig.
Jeg har forresten bestilt fødsel i natt - eventuelt i morgen, så si ifra når du vet hvor den bestillingen skal sendes!
Tvi tvi:-D

mona sa...

Ida: Jeg tenkte jeg skulle skrive det i går, men kom ikke så langt. Kjempekoselig med en liten oppdatering fra deg! Jeg titter innom bloggen din i ny og ne, men der er det jo heelt stille ;) Håper du kommer med en oppdatering når du har født! Masse lykke til til deg og - krysser fingrene for at bestillingen din går igjennom ;)

Karin Pedersen sa...

Det var en fin sveis og mage :) Krysser fingrene for at minien kommer som bestilt :) Så veldig spennende det er å ikke vite når fødselen begynner.

Anonym sa...

Så flott hårsveis du har. Ja, det er så spennende,og jeg lurer på om lille pia er kommet til jeg er hos dere på mandag. Lykke til! Klem fra Anne Mari

Pia sa...

Da er du klar til fotoshoot under fødsel;)

Regni sa...

Så fin du er Mona, superfresh så tett opptil fødselen! Er spennende å følge med her, sender over fødevibber og håper det skjer saker og ting i dag. :-)

Ida sa...

Fin du ble på håret! Jeg bare takker deg for gode tips til fødsel jeg altså, det var supert:) Lykke til, og jeg krysser fingrene for at fødselen snart setter igang :)

Bekka sa...

Med ny fin hårsveis bør alt være klart til fødsel! Masse lykke til når den setter i gang :)
Klem